Żołnierze wyklęci

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Ryby

Żołnierze wyklęci

Nieprzeczytany post autor: Yeti »

Ten temat budził i budzi kontrowersje do dziś.
Ostatnio przeczytałem http://r.interia.pl/xJot8pWAgcjqrAo+dXw ... 7OjE76NQ==
W zasadzie z tą opinią się zgadzam.
Chylę czoła przed tymi, którzy zostali w lesie z przyczyn od nich niezależnych (prześladowania), była to stosunkowo nie wielka grupa ludzi, "nowej władzy" zależało na informacjach jakie mogliby przekazać na temat ZSRR, ponieważ pion wywiadu AK był w pełni rozwinięty, a informacje cenne. Należy też dodać że większości z tej grupy udało się przedostać na "zachód".

Dla reszty członków tych organizacji "walka z ustrojem" była tylko parawanem do zwykłych napadów bandyckich...
Ostatnio zmieniony czwartek 20 kwie 2017, 19:50 przez Yeti, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:
Jestem: dziwak
Znak zodiaku: Wodnik

Re: Żołnierze wyklęci

Nieprzeczytany post autor: antychryst »

USA jest jednym z kilku krajów które w najmniejszym stopniu nie powinny zabierać głosu i absolutnie nie wypowiadać się w tej sprawie.
Ameryka już wcieliła się w rolę współczesnego Judasza dopisując Polskę jako kolejną sowiecką republikę.
Komentowanie działań żołnierzy wyklętych niech zostawią tym co mają lepsze rozeznanie i większe pojęcie na ten temat. :mysle:
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne

Awatar użytkownika
nawad
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:
Jestem: uczulony na glupote i pis

Nieprzeczytany post autor: nawad »

Yeti pisze:Dla reszty członków tych organizacji "walka z ustrojem" była tylko parawanem do zwykłych napadów bandyckich...
Do dzisiaj zyja swiadkowie tamtych wydarzen i bez specjalnej pomocy USA wiadomym jest, ze bardzo czesto byli to zwykli bandyci.
Dzisiaj takze gloryfikowani - swiadkowie ich czynow przecieraja oczy ze zdumienia.
Ostatnio zmieniony czwartek 20 kwie 2017, 21:47 przez Nataraj, łącznie zmieniany 1 raz.
Ziemia się nie kręci, wariatka jedna ...
© Copyright

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze:USA jest jednym z kilku krajów które w najmniejszym stopniu nie powinny zabierać głosu i absolutnie nie wypowiadać się w tej sprawie.
Ameryka już wcieliła się w rolę współczesnego Judasza dopisując Polskę jako kolejną sowiecką republikę.
Komentowanie działań żołnierzy wyklętych niech zostawią tym co mają lepsze rozeznanie i większe pojęcie na ten temat. :mysle:
Przyznaję Tobie rację ze względu na to że Ameryka jest ostatnim państwem, które może wypowiadać się na ten temat, ponieważ to oni, bez mrugnięcia okiem oddali Polskę w strefę wpływów ZSRR. Nie wiem na jakie korzyści liczyli, chyba tylko na to, że tym podkopią potęgę militarną Anglii...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

nawad pisze:Dla reszty członków tych organizacji "walka z ustrojem" była tylko parawanem do zwykłych napadów bandyckich... @Yeti

Do dzisiaj zyja swiadkowie tamtych wydarzen i bez specjalnej pomocy USA wiadomym jest, ze bardzo czesto byli to zwykli bandyci.
Dzisiaj takze gloryfikowani - swiadkowie ich czynow przecieraja oczy ze zdumienia.
W tym wszystkim najbardziej ucierpiała okoliczna ludność, z jednej strony presja strony rządowej (UB, milicja KBW), a z drugiej strony "żołnierze wyklęci".
Dodatkowo ci drudzy swoje frustracje wyładowywali na tej ludności, bardzo często będąc pod wpływem alkoholu...

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Wariatka:)
Znak zodiaku: Koziorożec

Nieprzeczytany post autor: Mamba »

To nie bylo zadni bandyci .To wielcy wojownicy , bohaterowie i patrioci .Podszywanie sie pod nich, i celowe napady bandyckie, to zupelnie inna sprawa .Wiec panowie wstydze sie za wasze slowa .

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Yeti pisze:
antychryst pisze:USA jest jednym z kilku krajów które w najmniejszym stopniu nie powinny zabierać głosu i absolutnie nie wypowiadać się w tej sprawie.
Przyznaję Tobie rację ze względu na to że Ameryka jest ostatnim państwem, które może wypowiadać się na ten temat, ponieważ to oni, bez mrugnięcia okiem oddali Polskę w strefę wpływów ZSRR. Nie wiem na jakie korzyści liczyli, chyba tylko na to, że tym podkopią potęgę militarną Anglii...
Mamy wspaniałych sojuszników takich jak Ameryka i Anglia, poklepują po przyjacielsku Polskę po plecach ale tylko po to aby wymacać odpowiednie miejsce by z łatwością wsadzić po rękojeść sztylet jak zajdzie potrzeba. Potwierdzeniem tego niech będzie sprawa tajemniczej śmierci gen. Sikorskiego, trzeba być naprawdę wielkim skur....nem żeby tak bezczelnie odwlekać ujawnienie prawdy. :mysle:

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Mamba pisze:To nie bylo zadni bandyci .To wielcy wojownicy , bohaterowie i patrioci .Podszywanie sie pod nich, i celowe napady bandyckie, to zupelnie inna sprawa .Wiec panowie wstydze sie za wasze slowa .
Tych prawdziwych Bohaterów była tylko garstka, a ich wola i przekonania nie miały znaczenia na działania ogółu tych grup...
Według mnie postępowanie wielu z nich było zwykłym odwetem za nieudane próby przedostania się poza granicę Polski, tylko że za to konsekwencje ponosiła okoliczna ludność ...

Awatar użytkownika
nawad
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:
Jestem: uczulony na glupote i pis

Nieprzeczytany post autor: nawad »

Mamba pisze:To nie bylo zadni bandyci .To wielcy wojownicy , bohaterowie i patrioci .Podszywanie sie pod nich, i celowe napady bandyckie, to zupelnie inna sprawa .Wiec panowie wstydze sie za wasze slowa .
Mozesz sie wtydzic, ale nie wybieraj sobie historii tak jak Ci pasuje.

187 świeczek na 1 marca. Tyle dzieci zamordowali „wyklęci”
http://trybuna.eu/187-swieczek-na-1-mar ... i-wykleci/
Ostatnio zmieniony czwartek 20 kwie 2017, 20:57 przez nawad, łącznie zmieniany 1 raz.
Ziemia się nie kręci, wariatka jedna ...
© Copyright

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

nawad pisze:Dla reszty członków tych organizacji "walka z ustrojem" była tylko parawanem do zwykłych napadów bandyckich... @Yeti

A czy ktoś jest w stanie policzyć ile zostało przeprowadzonych akcji prowokacyjnych przygotowanych przez UB celowo gnębiących okoliczną ludność aby obrzydzić działalność żołnierzy wyklętych ??. :mysle:

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”