Co Jest Cięte
Regulamin forum
W Dziale REKLAMA umieszczamy reklamy Stron, Blogów, Forów itp.
Na umieszczenie tutaj reklamy musi wyrazić zgodę Administracja KATHARSIS.
Warunkiem umieszczenia swojej Strony jest współpraca na zasadzie wymiany reklam.
Każdy wpis reklamowy może zostać skomentowany tak przez Forumowiczów, jak i Gości, jednakże wpisy te będą umieszczane w Dziale dopiero po ich zatwierdzeniu przez Administrację.
Zabrania się ponadto ogłoszeń niezgodnych z prawem i godzących w dobra osobiste osób trzecich.
W Dziale REKLAMA umieszczamy reklamy Stron, Blogów, Forów itp.
Na umieszczenie tutaj reklamy musi wyrazić zgodę Administracja KATHARSIS.
Warunkiem umieszczenia swojej Strony jest współpraca na zasadzie wymiany reklam.
Każdy wpis reklamowy może zostać skomentowany tak przez Forumowiczów, jak i Gości, jednakże wpisy te będą umieszczane w Dziale dopiero po ich zatwierdzeniu przez Administrację.
Zabrania się ponadto ogłoszeń niezgodnych z prawem i godzących w dobra osobiste osób trzecich.
- Zener
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Re: Co Jest Cięte
Dobre winka.Te z dodatkiem spirytusu to tzw."klaryski".
A te najtańsze z siarką nadają się na grzańca idealnie.
Nad ogniskiem umieszczamy kocioł,wlewamy jak nam starczy pieniędzy do pełna.Dodajemy przyprawy(goździki).Gdy już gorące rozlewamy ku uciesze gawiedzi do kubków i pijemy przez słomkę.
Od podgrzewania siarka się ulotni ale chyba słodzone aspartamem to nie wiem czy się nadają..?dawniej takich nie było ale może ktoś się poświęci i spróbuje czy mu nie zaszkodzi.. ;-)
A te najtańsze z siarką nadają się na grzańca idealnie.
Nad ogniskiem umieszczamy kocioł,wlewamy jak nam starczy pieniędzy do pełna.Dodajemy przyprawy(goździki).Gdy już gorące rozlewamy ku uciesze gawiedzi do kubków i pijemy przez słomkę.
Od podgrzewania siarka się ulotni ale chyba słodzone aspartamem to nie wiem czy się nadają..?dawniej takich nie było ale może ktoś się poświęci i spróbuje czy mu nie zaszkodzi.. ;-)
Moje talenty są tak ukryte,że nawet ja nie mogę ich znaleźć.
- krat1
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: człowiekiem
- Znak zodiaku:

W tym winie najszybciej starzeje się nazwa. Chyba mają gdzieś na zapleczu jakiegoś od poezji co to wymyśla raz w miesiącu nową nazwę gdy kończy się kadź. 
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
- awareness
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: wiedźma:)
- Znak zodiaku:

Tutaj mamy dziwne nazwy tanich,"buraków":)
https://www.google.com/search?q=smieszn ... 20&bih=938
https://www.google.com/search?q=smieszn ... 20&bih=938
Wiem, że nic nie wiem - SOKRATES
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ... ASZ
Co mi tu imputujesz... Gdzie ja pisałem że były lepsze?Średnia Rawka pisze: wtorek 08 sty 2019, 13:21Za komuny bełty były lepsze? W higienicznych warunkach wytwarzane i jeszcze pewnie bez siarki?...imn[a]min pisze: wtorek 08 sty 2019, 12:54 Ważne że wszystko z unijnymi przepisami... nasze dawno straciły moc, bo kasa rządzi. Widział ktoś ostatnio SANEPID w zakładach pracy? Ujawnili kiedykolwiek, kto nas truje, a kto nie? Wszystko zamiatane pod dywan.
Cały czas je robią na jedno kopyto.
- Średnia Rawka
- UŻYTKOWNIK

- Reakcje:
Sorry, ale tak mi to Twoje narzekanie na obowiązywanie unijnych przepisów zamiast dawnych "naszych", które straciły moc, bo "kasa rządzi", a Sanepid już zakładów pracy nie kontroluje, zabrzmiało - że dawniej było pod tym względem lepiej.imn[a]min pisze: wtorek 08 sty 2019, 23:12Co mi tu imputujesz... Gdzie ja pisałem że były lepsze?Średnia Rawka pisze: wtorek 08 sty 2019, 13:21
Za komuny bełty były lepsze? W higienicznych warunkach wytwarzane i jeszcze pewnie bez siarki?...
Cały czas je robią na jedno kopyto.
Jeśli miałeś na myśli co innego, to w porządku.
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
W tym sensie lepiej, bo jak Sanepid robił kontrolę, to przynajmniej była ona w miarę jawna i nie zamiatano tego pod dywan. Stosowano mniej chemii w żywości, przez co była ona zdrowsza. Dziś lobby producentów żywności sponsoruje polityków, a Ci wydają ustawy zgodne z ich wolą, by to co było dawniej zakazane jako trucizna, dziś już nią nie jest i stosuje się ją w produkcji żywności.
Cóż z tego zatem, iż produkcja tych win obecnie jest bardziej sterylna, jak owoce do ich produkcji skażone są masami oprysków, co przedostaje się do tychże win. Dawniej to jedynie były związki siarki.
P.S. Z tych win dobry jest bimber. Mnie z 3 butelek 0,7 wychodziło 0,5 litra bimberku po 1 destylacji. Cały syf zostawał w parowniku a alkohol z posmakiem owocowym skraplał się gdzie indziej. A I JESZCZE JEDNO - teraz już wiem czemu jedno wino "kopało" a inne było niczym kompot. Po prostu, jak wylatują z nalewaka butelki z winem o temperaturze 75 st. C. to czasami pracownice na linii produkcyjnej nie nadążały nabić korka na butelkę i co jakiś czas zdarzało się że jedno wino leciało przez taśmę kilkadziesiąt metrów bez korka, a to wystarczyło by odparował alkohol. Zanim dotarło do pakowarki, to ktoś w końcu nabijał ten korek.
Cóż z tego zatem, iż produkcja tych win obecnie jest bardziej sterylna, jak owoce do ich produkcji skażone są masami oprysków, co przedostaje się do tychże win. Dawniej to jedynie były związki siarki.
P.S. Z tych win dobry jest bimber. Mnie z 3 butelek 0,7 wychodziło 0,5 litra bimberku po 1 destylacji. Cały syf zostawał w parowniku a alkohol z posmakiem owocowym skraplał się gdzie indziej. A I JESZCZE JEDNO - teraz już wiem czemu jedno wino "kopało" a inne było niczym kompot. Po prostu, jak wylatują z nalewaka butelki z winem o temperaturze 75 st. C. to czasami pracownice na linii produkcyjnej nie nadążały nabić korka na butelkę i co jakiś czas zdarzało się że jedno wino leciało przez taśmę kilkadziesiąt metrów bez korka, a to wystarczyło by odparował alkohol. Zanim dotarło do pakowarki, to ktoś w końcu nabijał ten korek.
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Ponoć nieźle dezynfekowały organizm. W młodości też takie pijałem i żyję !.imn[a]min pisze: wtorek 08 sty 2019, 11:46 Masz rację @awareness - pracowałem przy produkcji tychże win i nie polecam![]()
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
Ta,.. czyściły lepiej niż antybiotykiantychryst pisze: piątek 11 sty 2019, 17:59 Ponoć nieźle dezynfekowały organizm. W młodości też takie pijałem i żyję !.![]()
![]()
- Nataraj
- MODERATOR

- Reakcje:
- Jestem: FANEM MOTOCYKLI
- Znak zodiaku:

Wcześniej czy póżniej to każdego z nas to czeka...imn[a]min pisze: piątek 11 sty 2019, 18:11Ta,.. czyściły lepiej niż antybiotykiantychryst pisze: piątek 11 sty 2019, 17:59 Ponoć nieźle dezynfekowały organizm. W młodości też takie pijałem i żyję !.![]()
![]()
- a z tym życiem tak się nie ciesz,.. bo już niedługo
![]()
![]()
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Myślisz że to będzie skutkiem działań PIS-u zaraz po dzikach ?.imn[a]min pisze: piątek 11 sty 2019, 18:11Ta,.. czyściły lepiej niż antybiotykiantychryst pisze: piątek 11 sty 2019, 17:59 Ponoć nieźle dezynfekowały organizm. W młodości też takie pijałem i żyję !.![]()
![]()
- a z tym życiem tak się nie ciesz,.. bo już niedługo
![]()
![]()
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne