Polska wasalem Niemiec

To dział, w którym mogą
pisać niezarejestrowani
Awatar użytkownika
Marcin
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:
Jestem: Sobą

Re: Polska wasalem Niemiec

Nieprzeczytany post autor: Marcin »

Polska w okresie rozbicia dzielnicowego

Wikipedia
https://pl.wikipedia.org › wiki › Polska_w_okresie_ro...
podział polski na dzielnice z pl.wikipedia.org
Na mocy ustawy sukcesyjnej Bolesława Krzywoustego Księstwo Polskie zostało podzielone na dzielnice. Seniorem sprawującym władzę zwierzchnią został ...
‎Geneza · ‎Przebieg rozbicia · ‎Skutki rozdrobnienia · ‎Utrata ziem zachodnich

Kiedy państwo polskie zostało podzielone na dzielnice?
1138 to umowna data rozpoczynająca okres podziału Polski na coraz mniejsze, niezależne władztwa terytorialne. Proces ten był związany z rozradzaniem się dynastii Piastów, której każdy członek, zgodnie z polskim prawem zwyczajowym, miał prawo do posiadania części ojcowizny.

Podzielenie Polski na dzielnice to stara historia , mimo podziałów , rozbiorów , rozdrapywania Polski , Polska jest dzisiaj zjednoczona i żaden sprzedawczyk , zdrajca nie będzie w stanie Polski oddać niemieckim odwiecznym wrogom czy ruskim .

PS do dzisiaj Czechy nie oddali Polsce ziemi

Reparacje od Niemiec, a teraz grunty od Czech. PiS przypomina podział granicy z lat 50.

Prawo i Sprawiedliwość chce odzyskać ponad 368 hektarów powojennych gruntów od Czech - pisze "Rzeczpospolita". Rządzący wskazują na niekorzystny dla Polski podział granicy polsko-czechosłowackiej z lat 50. To kolejne roszczenia wysuwane przez polskie władze pod adresem sąsiednich państw. W ostatnich dniach wróciła dyskusja na temat reparacji wojennych od Niemiec.
Slady na piasku przeminą , ślady na sercu pozostaną .

Awatar użytkownika
alejak_pl
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: alejak_pl »

Bez paniki :kawisia:

Awatar użytkownika
Marcin
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

To nie panika to rzeczywistość , sam się przekonasz z biegiem czasu , niemiecki naród nienawidzi Polaków i od wieków jest największy i najniebezpieczniejszym wrogiem Polski , wszystko robią aby Polska była podległa Niemcom i jest już podległa , a największym wrogiem jest wewnętrzny wróg .
Slepy by zauważył ze niemieckie rządy od wieków wszystko robią aby Polska i Polacy byli jej 17 landem , przed II wojna światową żydzi posiadali wszelkie bogactwa i fabryki w Polsce i chcieli zrobić z Polaków niewolników , wszystkie kopalnie kiedyś należały do niemieckich właścicieli .

Awatar użytkownika
Lady Li
Założycielka KATHARSIS
Założycielka KATHARSIS
Reakcje:
Jestem: adm.lilianna@interia.pl
Znak zodiaku: Waga

Nieprzeczytany post autor: Lady Li »

Ja nie rozumiem tego, że nie dostalismy żadnych pieniędzy, żadnego odszkodowania za zniszczenie naszego kraju, za te wszystkie grabieże antyków i innych drogocennych rzeczy. Polska najbardziej ucierpiała w czasie II WS, inne kraje otrzymały odszkodowania od niemiec (celowo z małej), tylko my nic...
Co się gapisz? Weź flamaster i coś napisz! ;P

Awatar użytkownika
Skorpion13
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Skorpion13 »

Marcinku... A tobie od kiedy się tak pogorszyło??? Znowu nie bierzesz tabletek? :szok:

Polski ból doopy zaczął się od unii personalnej z Litwą! A później chorych marzeń Jagiellonów, co skończyło się rozbiorem Polski (za namową Ferdka pruskiego). Dwa kolejne powstania dopełniły zniszczenia. A co najważniejsze umocniły i zabetonowały układ feudalny aż do XIXw! W tym czasie w Anglii od dwóch wieków obowiązywał układ dzierżawny i chłopi mogli swobodnie migrować po całym kraju, nawet wyjeżdżać za ocean. Uwłaszczenie chłopów zawdzięczamy ROSYJSKIEMU CAROWI ALEKSANDROWI! Podobnie jak unowocześnienie Warszawy rosyjskiemu generałowi Starynkiewiczowi (budowa filtrów, wodociągów i brukowanie ulic).

Awatar użytkownika
Marcin
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

skorpionie nie dokazuj , nie dokazuj , a tabletki biorę zgodnie z planem , ciesz się ze Ty nie musisz brać tabletek nie pisałem o ruskich lecz o niemieckiej nienawiści od wieków , tak od wieków , zresztą nie chce mi się tego tematu ciągnąć , mam swe zdanie na ten temat i nic nikt mnie nie przekona abym zmienił zdanie .

Awatar użytkownika
Fragola
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:
Jestem: czarodziejką

Nieprzeczytany post autor: Fragola »

Nie lubicie Niemców?

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:
Jestem: upierdliwy

Nieprzeczytany post autor: cogito13 »

antychryst pisze: wtorek 16 sty 2024, 11:49
Nie wiem czy jesteś tego świadomy ale odjeżdżasz od tematu. Poczytaj o "podziale Polski na dzielnice" i następstwach tego podziału.
Po co tak daleko ? osiem ostatnich lat kto podzielił Polaków ? Na gorszy i lepszy sort ?

Awatar użytkownika
Marcin
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

cogito13 pisze: poniedziałek 18 mar 2024, 23:36
antychryst pisze: wtorek 16 sty 2024, 11:49
Nie wiem czy jesteś tego świadomy ale odjeżdżasz od tematu. Poczytaj o "podziale Polski na dzielnice" i następstwach tego podziału.
Po co tak daleko ? osiem ostatnich lat kto podzielił Polaków ? Na gorszy i lepszy sort ?
A w której grupie byleś ?
Ja nie odczuwałem żadnego podziału , a kto chciał czul się gorszy lub lepszy , nie pozwoliłem sobie do należenia do jakiejś grupy .

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:
Jestem: upierdliwy

Nieprzeczytany post autor: cogito13 »

Marcin pisze: wtorek 19 mar 2024, 07:22

A w której grupie byleś ?
Ja nie odczuwałem żadnego podziału , a kto chciał czul się gorszy lub lepszy , nie pozwoliłem sobie do należenia do jakiejś grupy .
Tej , która myśli i dzisiaj możesz się przekonać albo i nie bo TVN pisowców parzy :) Możesz twierdzić i mówić co chcesz ale zaczyna się zamiatanie podwórka :polewka:

ODPOWIEDZ

Wróć do „KĄCIK DLA GOŚCI”