Rosyjski polityk o "kolaboracji Polski z Hitlerem"
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Re: Rosyjski polityk o "kolaboracji Polski z Hitlerem"
Znalezione w necie, i wydaje mi się bardzo prawdopodobne.
Katyń - rosyjska zbrodnia? A może Katyń - holokaust Polaków przygotowany przez żydow. W lipcu 1971r. Prasa zachodnia, szeroko rozpisywała się o wyznaniach polskiego żyda z Izraela niejakiego Abrahama Vidro. Abraham Vidro wyznał, że : 1.) Komendantami obozów w Kozielsku, Starobielsku i Ostaszkowie byli żydzi: -Raichman -Mierkułow -Urbanowicz 2.) Kierownikami masowych egzekucji byli członkowie mińskiego komisariatu GPU: Lew Rybak, Chaim Finberg, Abraham Borisowicz 3.) Zbrodnię wykonali: Bogdan Zaharewicz, Kobulow, Begman, Elman, Estrin, Krongauz, Lejbkind, J. Raichman, Abakumow, Milstein (transport), Sierow, Abram Borysowicz, Lew Rybak, Chaim Finberg, major Joshua Sorokin, kapitan Aleksander Susłow, kapitan Samyun Tichonow. Żadna z wyżej wymienionych osób nie była Rosjaninem! To wszystko była ta sama nacja, ci sami ludzie, którzy zaczęli mordować Polaków od czasu gdy objęli rządy nad tymi ziemiami. Bez powiedzenia tej prawdy, dalsze losy Polaków czy Rosjan są skazane na niepowodzenie!! Zarówno Rosja jak i Polska skażona jest obecnością Żydów i ich popleczników we wszystkich strukturach państwa. I to jest na pewno główną przyczyną konfliktów w polityce obu tych państw. --- Zbrodnie ludobójstwa: - Katyń, Kozielsk, Starobielsk, Ostaszkowo, Kuropaty, Miednoje, Bykownia, Charkow. --- To żydowscy komisarze strzelali bezbronnym polskim oficerom w tył głowy! --- Zamordowanie w zamachu Generała Broni Władysława Sikorskiego. --- Po wojnie w strukturach przemocy, zbrodni i bezprawia: MBP / UB / SB / PZPR masowo prześladują, niszczą, znęcają się i mordują Polaków; patriotów polskich, katolików, polskich naukowców, polskich artystów i polskich kapłanów, polskich oficerów i polskich żołnierzy AK , WiN , ZWZ, i tak to trwa do dzisiaj ! Należy naciskać na Instytut Pamięci Narodowej aby jak najwięcej tych informacji zostało ujawnionych. Warto również wspomnieć, że w roku 1994 lider partii "Rosyjska jedność Narodowa" Aleksander Barkaszow udzielił wywiadu dla "Życia Warszawy". Mówił: "Wiem, jaką tragedią jest dla was sprawa katyńska, ale oświadczam: polskich oficerów nie rozstrzelali Rosjanie. Sprawdzaliśmy przynależność etniczną enkawudzistów - wykonawców wyroku. Wszyscy byli Żydami i wypełniali rozkazy sobie podobnych, stojących wyżej w ówczesnej hierarchii. Rosjanie są z natury przyjaźnie nastawieni do Polski"
Katyń - rosyjska zbrodnia? A może Katyń - holokaust Polaków przygotowany przez żydow. W lipcu 1971r. Prasa zachodnia, szeroko rozpisywała się o wyznaniach polskiego żyda z Izraela niejakiego Abrahama Vidro. Abraham Vidro wyznał, że : 1.) Komendantami obozów w Kozielsku, Starobielsku i Ostaszkowie byli żydzi: -Raichman -Mierkułow -Urbanowicz 2.) Kierownikami masowych egzekucji byli członkowie mińskiego komisariatu GPU: Lew Rybak, Chaim Finberg, Abraham Borisowicz 3.) Zbrodnię wykonali: Bogdan Zaharewicz, Kobulow, Begman, Elman, Estrin, Krongauz, Lejbkind, J. Raichman, Abakumow, Milstein (transport), Sierow, Abram Borysowicz, Lew Rybak, Chaim Finberg, major Joshua Sorokin, kapitan Aleksander Susłow, kapitan Samyun Tichonow. Żadna z wyżej wymienionych osób nie była Rosjaninem! To wszystko była ta sama nacja, ci sami ludzie, którzy zaczęli mordować Polaków od czasu gdy objęli rządy nad tymi ziemiami. Bez powiedzenia tej prawdy, dalsze losy Polaków czy Rosjan są skazane na niepowodzenie!! Zarówno Rosja jak i Polska skażona jest obecnością Żydów i ich popleczników we wszystkich strukturach państwa. I to jest na pewno główną przyczyną konfliktów w polityce obu tych państw. --- Zbrodnie ludobójstwa: - Katyń, Kozielsk, Starobielsk, Ostaszkowo, Kuropaty, Miednoje, Bykownia, Charkow. --- To żydowscy komisarze strzelali bezbronnym polskim oficerom w tył głowy! --- Zamordowanie w zamachu Generała Broni Władysława Sikorskiego. --- Po wojnie w strukturach przemocy, zbrodni i bezprawia: MBP / UB / SB / PZPR masowo prześladują, niszczą, znęcają się i mordują Polaków; patriotów polskich, katolików, polskich naukowców, polskich artystów i polskich kapłanów, polskich oficerów i polskich żołnierzy AK , WiN , ZWZ, i tak to trwa do dzisiaj ! Należy naciskać na Instytut Pamięci Narodowej aby jak najwięcej tych informacji zostało ujawnionych. Warto również wspomnieć, że w roku 1994 lider partii "Rosyjska jedność Narodowa" Aleksander Barkaszow udzielił wywiadu dla "Życia Warszawy". Mówił: "Wiem, jaką tragedią jest dla was sprawa katyńska, ale oświadczam: polskich oficerów nie rozstrzelali Rosjanie. Sprawdzaliśmy przynależność etniczną enkawudzistów - wykonawców wyroku. Wszyscy byli Żydami i wypełniali rozkazy sobie podobnych, stojących wyżej w ówczesnej hierarchii. Rosjanie są z natury przyjaźnie nastawieni do Polski"
Ostatnio zmieniony niedziela 20 sie 2017, 20:11 przez antychryst, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

To po 89 r. kiedy już na lekcjach historii uczyli o II Korpusie gen. Andersa uczniowie zapytali się, o jego dowódcę, czemu nie zginął w Katyniu z innymi oficerami nauczyciel był zaskoczony tym pytaniem i powiedział, że uciekł z obozu jenieckiego.krat1 pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:04
Tak. Podobnie jak teraz. Odbicie nastąpiło w drugą stronę po prostu.
Nie umiał jednak odpowiedzieć, czemu Rosjanie zgodzili się na powierzenie jemu tej funkcji jako uciekinierowi...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Ale trzeba przyznać że większość tego typu dowcipów wychodziło z tych właśnie kręgów, jak z tym ... Ile jest kawałów o milicjantachZiu pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:08Dokładnie.Yeti pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:01
Pewnie to drugie obecnie jest trochę łatwiejsze, wtedy jak o coś takiego się kogoś zapytało, robił wystraszoną minę, rozejrzał się do okoła kilka razy i zapytał: "czy chcesz żeby mnie zamknęli"...
A jeszcze długo po '84 za sam dowcip o różnicy pomiędzy MO a SB, dostawało sie solidne gumy po plecach.
- Ani jednego, bo to wszystko prawda... Jedni z drugich robili sobie żarty, a złościli się jak postronne osoby te żarty powielali
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
A dziś to niby jest inaczej?Yeti pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:29Ale trzeba przyznać że większość tego typu dowcipów wychodziło z tych właśnie kręgów, jak z tym ... Ile jest kawałów o milicjantachZiu pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:08
Dokładnie.
A jeszcze długo po '84 za sam dowcip o różnicy pomiędzy MO a SB, dostawało sie solidne gumy po plecach.![]()
- Ani jednego, bo to wszystko prawda... Jedni z drugich robili sobie żarty, a złościli się jak postronne osoby te żarty powielali![]()
Powiedz "pies" o policjancie...przy policjancie.
A jak mówi dyżurny przez radio? Cytuję : " jedzie do dwa psy i zwierzak do niuchania"
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

W strukturach rządzących ówczesnego ZSRR było bardzo dużo komisarzy pochodzenia żydowskiego i to oni wydawali rozkazy eksterminacji...antychryst pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:10 Znalezione w necie, i wydaje mi się bardzo prawdopodobne.
zarówno ludzi pochodzenia polskiego, rosyjskiego, żydowskiego, jak i na rodziny mieszane które miały jakieś powiązania z rodzinami żydowskimi. Ci hierarchowie zadbali o wyczyszczenie rasy żydowskiej...
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

W każdym jednym zawodzie jest podobnie, tylko oni maja trochę większe możliwościZiu pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:33
A dziś to niby jest inaczej?
A jak mówi dyżurny przez radio? Cytuję : " jedzie do dwa psy i zwierzak do niuchania"![]()
No, możliwości to mają wręcz nieograniczoneYeti pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:39W każdym jednym zawodzie jest podobnie, tylko oni maja trochę większe możliwościZiu pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:33
A dziś to niby jest inaczej?
A jak mówi dyżurny przez radio? Cytuję : " jedzie do dwa psy i zwierzak do niuchania"![]()
![]()
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Chociaż ci starsi mówią, że w porównaniu do tego co mieli to jest już spore ograniczenie
No bo wtedy kierowcy smartfonów nie mieli i innych kamerek. Do neta natychmiast mordka nie trafiała.Yeti pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:50
Chociaż ci starsi mówią, że w porównaniu do tego co mieli to jest już spore ograniczenie![]()
I ludzie milicji sie jednak bali.
A dziś?
Policja powinna cieszyć sie zaufaniem i szacunkiem, ale jeśli komendant mówi na odprawie : bez 50 mandatów nawet nie wracajcie..
A gliniarz z byle powodu kopyto wyciaga i naparza...
Na szacunek trzeba zapracować, a wymuszaniu posłuszeństwa, jednak lepsza była milicja.
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

A co się dziwić jak w okresie walki o władzę ówczesna opozycja podważała autorytet i skuteczność organów ścigania...Ziu pisze: poniedziałek 21 sie 2017, 10:37No bo wtedy kierowcy smartfonów nie mieli i innych kamerek. Do neta natychmiast mordka nie trafiała.Yeti pisze: niedziela 20 sie 2017, 20:50
Chociaż ci starsi mówią, że w porównaniu do tego co mieli to jest już spore ograniczenie![]()
I ludzie milicji sie jednak bali.
A dziś?
Policja powinna cieszyć sie zaufaniem i szacunkiem, ale jeśli komendant mówi na odprawie : bez 50 mandatów nawet nie wracajcie..
A gliniarz z byle powodu kopyto wyciaga i naparza...
Na szacunek trzeba zapracować, a wymuszaniu posłuszeństwa, jednak lepsza była milicja.
Uważali, że jak zmienią ich nazwę to sprawę rozwiąże