Tak mi przyszło na myśl, żeby na taki temat podyskutować.
Jaki stosunek, czy też nastawienie ma współczesne pokolenie Narodu Niemieckiego do czasów pierwszej i drugiej wojny światowej?
Polacy i Naród Polski słusznie potępiają kraj niemiecki za LUDOBÓJSTWA na Polakach, na Żydach, a dziś rząd niemiecki nawet się nie poczuwa do wypłaty odszkodowań za straty wojenne w Polsce.
Prawdy w tej kwestii nie znam, bo podobno, rząd polski wycofał się z możliwości przyjęcia wysokich odszkodowań od rządu niemieckiego za ogromne straty podczas wojny, kiedy, rząd niemiecki chciał wypłacać takie odszkodowania.
Gdyby tak rzeczywiście było, to rząd polski musiałby być głupi, żeby nie przyjść tego, co się Polsce należy.
Można mieć też nienawiść do współczesnego pokolenia Niemiec, który, jako Naród, jest winny tragedii milionów Polaków i zniszczeń na bardzo dużą skalę.
No ale ja bym też tego nie uogólniał, bo jest pewnie jakaś część "Młodych Niemców", sprzeciwiających się temu, co wyprawiali w tamtych czasach ich dziadkowie.
Nie każdy, młody Niemiec popiera Esesmanów, własnych dziadków, którzy zabili wielu Polaków i nie tylko Polaków.
Nie jest to bezpośrednia wina "nowego pokolenia Niemców", ale ich dziadków już tak.
Jednak, Naród Niemiecki nie jest i dzisiaj przychylnie nastawiony do Polski.
Dzięki temu, że Hitler i jego żołnierze, ESESMANI, okradli Polaków, zabierając wszystko, co wartościowe i wywożąc do Niemiec, Niemcy, już po wojnie szybko się rozwijali gospodarczo.
I dlatego i NOWE POKOLENIE młodych ludzi w Niemczech, żyje w dziś w "dobrobycie".
Jak Wy ocenilibyście Nowe Pokolenie Narodu Niemieckiego w stosunku do czasów wojennych?
Stosunek współczesnych Niemców do czasów I i II Wojny światowej
- Ciekawy
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Tajemniczy...
- Znak zodiaku:

Stosunek współczesnych Niemców do czasów I i II Wojny światowej
Ostatnio zmieniony niedziela 24 lut 2019, 13:43 przez Nataraj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu na merytoryczny
Powód: Zmiana tytułu na merytoryczny
Czasami smutne i trudne życie... 

- gugu77
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: kosmita
Re: Stosunek współczesnych Niemców do czasów wojny światowej
Sprawa jest skomplikowana.
Od poczucia winy do negacji/gloryfikacji nazistowskich dzialan i zbrodni.
Nalezy bacznie obserwowac, czy nie zaczynaja maszerowac pardnym krokiem przypadkiem....
Od poczucia winy do negacji/gloryfikacji nazistowskich dzialan i zbrodni.
Nalezy bacznie obserwowac, czy nie zaczynaja maszerowac pardnym krokiem przypadkiem....
w reku mam roze
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...
- cogito13
- ZNAWCA WULGARYZMÓW

- Reakcje:
- Jestem: upierdliwy
- Znak zodiaku:

Re: Stosunek współczesnych Niemców do czasów wojny światowej
Podobnie można obwinić Twojego dziadka za to, że jesteś jaki jesteśCiekawy pisze: sobota 23 lut 2019, 23:50
Można mieć też nienawiść do współczesnego pokolenia Niemiec, który, jako Naród, jest winny tragedii milionów Polaków i zniszczeń na bardzo dużą skalę.