Marnowanie żywności - Apel
Regulamin forum
W Dziale REKLAMA umieszczamy reklamy Stron, Blogów, Forów itp.
Na umieszczenie tutaj reklamy musi wyrazić zgodę Administracja KATHARSIS.
Warunkiem umieszczenia swojej Strony jest współpraca na zasadzie wymiany reklam.
Każdy wpis reklamowy może zostać skomentowany tak przez Forumowiczów, jak i Gości, jednakże wpisy te będą umieszczane w Dziale dopiero po ich zatwierdzeniu przez Administrację.
Zabrania się ponadto ogłoszeń niezgodnych z prawem i godzących w dobra osobiste osób trzecich.
W Dziale REKLAMA umieszczamy reklamy Stron, Blogów, Forów itp.
Na umieszczenie tutaj reklamy musi wyrazić zgodę Administracja KATHARSIS.
Warunkiem umieszczenia swojej Strony jest współpraca na zasadzie wymiany reklam.
Każdy wpis reklamowy może zostać skomentowany tak przez Forumowiczów, jak i Gości, jednakże wpisy te będą umieszczane w Dziale dopiero po ich zatwierdzeniu przez Administrację.
Zabrania się ponadto ogłoszeń niezgodnych z prawem i godzących w dobra osobiste osób trzecich.
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ... ASZ
Marnowanie żywności - Apel
Banki Żywności apelują o podpisywanie petycji ws. ustawy o marnowaniu żywności
Nawet 100 tysięcy ton żywności więcej niż dotychczas można by było uratować dzięki nowej ustawie, która utknęła w Parlamencie. Banki Żywności proszą o podpisanie petycji skierowanej do Komisji Gospodarki i Rozwoju, a także do Marszałka Sejmu i posłów.
Przygotowaną przez banki petycję można podpisać tutaj: http://bit.ly/PetycjaBankiZywnosci
Nawet 100 tysięcy ton żywności więcej niż dotychczas można by było uratować dzięki nowej ustawie, która utknęła w Parlamencie. Banki Żywności proszą o podpisanie petycji skierowanej do Komisji Gospodarki i Rozwoju, a także do Marszałka Sejmu i posłów.
Przygotowaną przez banki petycję można podpisać tutaj: http://bit.ly/PetycjaBankiZywnosci
- Czarny
- Nocny duch

- Reakcje:
Re: Marnowanie żywności - Apel
Podpisane i udostępnione.
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ... ASZ
Też podpisałem. Inicjatywa szczytna, tyle że nie wiem czy w ogóle możliwe. Ileż to petycji wpłynęło do Sejmu, a nasi posłowie je olali ciepłym moczem, bo uważają się za ważniejszych od narodu, który ich wybrał. A przecież według definicji PWN - Demokracja to «ustrój polityczny, w którym władzę sprawuje społeczeństwo poprzez swych przedstawicieli; też: państwo o takim ustroju». Pokażcie mi ile było referendów od 1989 roku? Czy "wybrańcy narodu" pytali się narodu co mają zrobić w ważnych sprawach? Jakich istotnych tematów dotyczyły owe referenda, z punktu widzenia szarego obywatela? Wypisz wymaluj - "Folwark Zwierzęcy" się kłania.
Ale w dobie chciwej ekonomii liczy się tylko produkcja, a nie utylizacja produktów naszej cywilizacji, gdyż na tym się nie zrobi kokosów. Tak jest ze wszystkim, co produkujemy... z żywnością też.
Ale w dobie chciwej ekonomii liczy się tylko produkcja, a nie utylizacja produktów naszej cywilizacji, gdyż na tym się nie zrobi kokosów. Tak jest ze wszystkim, co produkujemy... z żywnością też.
- Dominika
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Podpisałam
- Erzac
- ZBANOWANY

- Reakcje:
- Jestem: Człowiekiem
- Znak zodiaku:

Bo my mamy demokrację pośrednią, czyli decyzję zapadają poprzez tych których wybraliśmy. I tylko w niektórych sprawach, ściśle określonych ustawą rząd może zarządzic referendum.imn[a]min pisze: wtorek 09 lip 2019, 18:33 Też podpisałem. Inicjatywa szczytna, tyle że nie wiem czy w ogóle możliwe. Ileż to petycji wpłynęło do Sejmu, a nasi posłowie je olali ciepłym moczem, bo uważają się za ważniejszych od narodu, który ich wybrał. A przecież według definicji PWN - Demokracja to «ustrój polityczny, w którym władzę sprawuje społeczeństwo poprzez swych przedstawicieli; też: państwo o takim ustroju». Pokażcie mi ile było referendów od 1989 roku? Czy "wybrańcy narodu" pytali się narodu co mają zrobić w ważnych sprawach? Jakich istotnych tematów dotyczyły owe referenda, z punktu widzenia szarego obywatela? Wypisz wymaluj - "Folwark Zwierzęcy" się kłania.
W demokracji bezpośredniej to ludzie decydują poprzez referenda. Tak jest np. w Szwajcarii. Dzięki temu tamto społeczeństwo jest mądrzejsze bo samo uczy się na błędach. Parlament tam decyduje tylko w kwestiach budżetu, finansów itp.
U nas bezpośrednia demokracja nie przejdzie bo nagle okazałoby się że nie jest potrzebnych tyłu posłów i senatorów.
Petycje podpisałam i dam na FB.
Inteligencja jest jak mięśnie, wymaga stałego użycia.
- krat1
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: człowiekiem
- Znak zodiaku:

Podpisałem i udostępniłem
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
- Lady Li
- Założycielka KATHARSIS

- Reakcje:
- Jestem: adm.lilianna@interia.pl
- Znak zodiaku:

No nareszcie!
Może coś się w tym kierunku ruszy?
Podpisałam i udostępniłam.
Podpisałam i udostępniłam.
Co się gapisz? Weź flamaster i coś napisz!
- Nataraj
- MODERATOR

- Reakcje:
- Jestem: FANEM MOTOCYKLI
- Znak zodiaku:

Też podpisałem i udostępniłem ...
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
- awareness
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: wiedźma:)
- Znak zodiaku:

Też podpisałam i niech się dobrze dzieje
Wiem, że nic nie wiem - SOKRATES
- Nataraj
- MODERATOR

- Reakcje:
- Jestem: FANEM MOTOCYKLI
- Znak zodiaku:

Nie chwaląc się oto reakcje na mój apel na Facebooku...
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,