Nie jestem bezkrytyczną sympatyczką Unii Europejskiej.
Jednak to właśnie na tym obszarze nastąpiła w XVIII wieku zdecydowana negacja ciągle jak chwast odradzającego się średniowiecza (zalewu ciemnoty, zacofania, kołtuństwa, zakłamania) zarówno w sferze społecznej jak i światopoglądowej. Moralnym głęboko zhumanizowanym wyzwaniem stała się idea Oświecenia - wolności, równości, braterstwa oparta na fundamencie rozumu, wiedzy i nauki, czyli cywilizacyjnego postępu.
Dziś wobec nawrotu średniowiecza w naszym kraju pisowska gołota podejmuje się egzorcyzmowej misji o. Rydzyka, czyli „honorowego ” szebelkowania z opętaną przez szatana Europą.
Popieram „szatańską” Unię Europejską !!!
W 60 Rocznicę Unii Europejskiej
- krat1
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: człowiekiem
- Znak zodiaku:

Re: W 60 Rocznicę Unii Europejskiej
Ależ Średniowiecze takie jak my je znamy panowało właśnie "na tym obszarze". Więc trudno aby ustąpiło gdzie indziej.Andromeda pisze:Unia Europejska.jpg
Nie jestem bezkrytyczną sympatyczką Unii Europejskiej.
Jednak to właśnie na tym obszarze nastąpiła w XVIII wieku zdecydowana negacja ciągle jak chwast odradzającego się średniowiecza (zalewu ciemnoty, zacofania, kołtuństwa, zakłamania) zarówno w sferze społecznej jak i światopoglądowej. Moralnym głęboko zhumanizowanym wyzwaniem stała się idea Oświecenia - wolności, równości, braterstwa oparta na fundamencie rozumu, wiedzy i nauki, czyli cywilizacyjnego postępu.
Dziś wobec nawrotu średniowiecza w naszym kraju pisowska gołota podejmuje się egzorcyzmowej misji o. Rydzyka, czyli „honorowego ” szebelkowania z opętaną przez szatana Europą.
Popieram „szatańską” Unię Europejską !!!Unia Eurpejska. Parlament.jpg
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru