Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: sobą
Znak zodiaku: Byk

Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Nieprzeczytany post autor: belcik81 »

Proszę nie traktować tego tematu w kategoriach politycznych. Specjalnie umieściłem go w dziale historia. Ostatnio obejrzałem film który rzuca całkiem nowe światło na przebieg katastrofy pod smoleńskiem. Fakty dość racjonalne, podparte dowodami i eksperymentami. Mi najbardziej w oczy rzucił się fakt tak zwanych stalowych ptaków i błędnie podawanej odległości od pasa. Dla chcących poświęcić trochę czasu by film obejrzeć a potem o nim podyskutować:
kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie :napewno?:

boldusia40
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Nieprzeczytany post autor: boldusia40 »

belcik81 pisze: niedziela 06 sie 2017, 13:58 Proszę nie traktować tego tematu w kategoriach politycznych. Specjalnie umieściłem go w dziale historia. Ostatnio obejrzałem film który rzuca całkiem nowe światło na przebieg katastrofy pod smoleńskiem. Fakty dość racjonalne, podparte dowodami i eksperymentami. Mi najbardziej w oczy rzucił się fakt tak zwanych stalowych ptaków i błędnie podawanej odległości od pasa. Dla chcących poświęcić trochę czasu by film obejrzeć a potem o nim podyskutować:

Widziałam już to wcześniej.
Prawdą jest to, iż były nieprawidłowości( jeśli tak można nazwać) strony rosyjskiej, złe parametry naprowadzania,
nie znam się na tym, nie jestem lotnikiem. Eksperymenty wykonywano w WAT, podkomisja na konferencji podała tylko takie fakty,
aby uwiarygodnić zamach, WAT tego nie potwierdził. Sprawa jest dziwna, tyle czasu się ciągnie.
To była tragedia, tragedią było też to w jaki sposób dokonywano identyfikacji zwłok w Moskwie, sekcji, zamiana ciał,
brak szacunku, wrzucanie do jednej trumny części ciał kilku osób, tak być nie powinno.
To był wypadek lotniczy, katastrofa, ale nie zamach- to jest moje zdanie.
Misericordias Domini in aeternum cantabo.

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:
Jestem: dziwak
Znak zodiaku: Wodnik

Nieprzeczytany post autor: antychryst »

belcik81 pisze: niedziela 06 sie 2017, 13:58 Proszę nie traktować tego tematu w kategoriach politycznych. Specjalnie umieściłem go w dziale historia. Ostatnio obejrzałem film który rzuca całkiem nowe światło na przebieg katastrofy pod smoleńskiem. Fakty dość racjonalne, podparte dowodami i eksperymentami. Mi najbardziej w oczy rzucił się fakt tak zwanych stalowych ptaków i błędnie podawanej odległości od pasa. Dla chcących poświęcić trochę czasu by film obejrzeć a potem o nim podyskutować:
Przyznaję że to może być prawdopodobne i całkowicie wykluczyć tego nie można. Jednak zaraz za tym nasuwa się pytanie co Rosja by na tym zyskała. Kaczyński jak i reszta pasażerów samolotu to w istocie tylko marionetki które w żaden sposób nie mogły stanowić żadnego zagrożenia dla Rosji. Przebąkuje się o tym że Kaczyński coś tam i gdzieś tam, obojętnie co by to było nie stanowiło żadnego zagrożenia dla Rosjan. Jeśli już to prędzej posądziłbym jakąś tajną Polską bandę o dywersję. :mysle:
Ostatnio zmieniony niedziela 06 sie 2017, 15:37 przez antychryst, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Wariatka:)
Znak zodiaku: Koziorożec

Nieprzeczytany post autor: Mamba »

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 15:36
Przyznaję że to może być prawdopodobne i całkowicie wykluczyć tego nie można. Jednak zaraz za tym nasuwa się pytanie co Rosja by na tym zyskała. Kaczyński jak i reszta pasażerów samolotu to w istocie tylko marionetki które w żaden sposób nie mogły stanowić żadnego zagrożenia dla Rosji. Przebąkuje się o tym że Kaczyński coś tam i gdzieś tam, obojętnie co by to było nie stanowiło żadnego zagrożenia dla Rosjan. Jeśli już to prędzej posądziłbym jakąś tajną Polską bandę o dywersję. :mysle:
Marionetki ?? Ależ bzdurki wygadujesz , jeżeli znasz politykę Kaczyńskiego .
Tylko ,że ta tajna banda mogła współpracować z Rosją .Na pokładzie były bardzo ważne postacie dla naszego kraju .
Teraz też uważasz ,że Kaczyński jest marionetką ?? No można mu zawsze coś zarzucić,ale na pewno nie to ,że jest marionetką .
Sikorski tez był Twoim zdaniem marionetką ??

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 16:13
antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 15:36

Tylko ,że ta tajna banda mogła współpracować z Rosją .Na pokładzie były bardzo ważne postacie dla naszego kraju .
Teraz też uważasz ,że Kaczyński jest marionetką ?? No można mu zawsze coś zarzucić,ale na pewno nie to ,że jest marionetką .
Kobieto !!, puknij się w czoło !!. Ty Kaczyńskiego porównujesz do Sikorskiego ??. Sikorski był kimś a Kaczyński tak naprawdę był wycieraczką Europy. :mysle: :dobani:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 16:19
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 16:13
Kobieto !!, puknij się w czoło !!. Ty Kaczyńskiego porównujesz do Sikorskiego ??. Sikorski był kimś a Kaczyński tak naprawdę był wycieraczką Europy. :mysle: :dobani:
Lech Kaczyński był " wycieraczka Europy ? To Ty się puknij w czoło .
I tam nie leciał tylko Kaczyński .
Sikorski na tamte czasy był kimś-to prawda,a dokładnie kim Twoim zdaniem ?? A Kaczyński na obecne czasy był "nikim " W twoim przekonaniu - dlaczego ??

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 16:43
antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 16:19

Lech Kaczyński był " wycieraczka Europy ? To Ty się puknij w czoło .
I tam nie leciał tylko Kaczyński .
Sikorski na tamte czasy był kimś-to prawda,a dokładnie kim Twoim zdaniem ?? A Kaczyński na obecne czasy był "nikim " W twoim przekonaniu - dlaczego ??
Sikorski w tamtym czasie był władny i posiadał moc aby zablokować powojenne pozostanie Rosjan na terytorium Polski. Niestety nie było to na rękę Anglikom i w zdradziecki sposób załatwili Sikorskiego. :mysle:
A co mógł Kaczyński ?, oczywiście mógł wyrazić jakiś sprzeciw wobec czegoś, tylko kto by się z tym liczył. :mysle:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Sikorskiego nie załatwili Anglicy .A teraz sytuacja nie była podobna ??A co Kaczyński czynił co nie podobało się Rosji , tego nie wiesz ??
Fakt ,że Sikorski to inna postać historyczna w stosunku do Kaczyńskiego ale sens ten sam .

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 17:32 Sikorskiego nie załatwili Anglicy .A teraz sytuacja nie była podobna ??A co Kaczyński czynił co nie podobało się Rosji , tego nie wiesz ??
Fakt ,że Sikorski to inna postać historyczna w stosunku do Kaczyńskiego ale sens ten sam .
Obojętnie co to było, i tak nie był w stanie tego w pełni zrealizować. Był za cienki w stosunku do Rosji i jej możliwości. :mysle:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 17:40
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 17:32 Sikorskiego nie załatwili Anglicy .A teraz sytuacja nie była podobna ??A co Kaczyński czynił co nie podobało się Rosji , tego nie wiesz ??
Obojętnie co to było, i tak nie był w stanie tego w pełni zrealizować. Był za cienki w stosunku do Rosji i jej możliwości. :mysle:
Co za cienki ?? A co Ty uważasz ,że to było tylko strategią na sam fakt osoby Kaczyńskiego ?? To jest polityka , powiązania , cele i strategie i nie ma znaczenia żadna nieokreślona jak dla mnie cienkość , tylko polityczne relacje , wpływy i korzyści i zagrożenia .

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”