hm...... a nie powinno być to skierowane w drugą stronę i brzmieć - "Jaabes nie rozśmieszaj innych swoimi argumentami.Proszę...
Mity - potop i czy będzie powtórka?
Re: Mity - potop i czy będzie powtórka?
"... Adamie... nie wyśmiewaj się - dyskutuj wyłącznie na argumenty. Proszę...
[/quote]..."
hm...... a nie powinno być to skierowane w drugą stronę i brzmieć - "Jaabes nie rozśmieszaj innych swoimi argumentami.Proszę...
?
Morowitz -żydek
Borel -syn protestanckiego pastora
Yockey- podwładny żydka Oppenheimera ( swoją drogą Oppenheimer to dopiero ciekawa osobistość)
Dembski -amerykański matematyk, filozof, teolog ewangelikalny na Southern Baptist Theological Seminary w Louisville, Kentucky, a także jest dyrektorem Centrum Nauki i Teologii ...Opowiadał się za "vise strategy" (strategią kleszczy) – domagając się przesłuchiwania ewolucjonistów pod przysięgą, sugerując, że wówczas dałoby uzyskać się przyznanie, że ich teoria ma skrywane luki. Powołany na świadka w procesie w Dover (2005) dotyczącym nauczania koncepcji inteligentnego projektu, wycofał się z udziału w procesie, odmawiając złożenia zeznań pod przysięgą.
Fred Hoyle - absolwent University of Cambridge uczelni oficjalnie uznanej przez papieża Jana XXII za "studium generale" z 4 wydziałami: sztuk wyzwolonych, prawa, medycyny i teologii.Jedna z najbardziej zażydzonych uczelni świata
Chandra Wickramasinghe -https://pl.wikipedia.org/wiki/Chandra_Wickramasinghe ...propagator teorii panspermii... https://pl.wikipedia.org/wiki/Panspermia ....Podejrzewam że jego nazwisko w tej liście pojawiło się po to tylko żeby zwiększyć ilość nazwisk a ten kto je tam umiescił naiwnie liczył na to że odbiorcy nie wpadną na pomysł żeby wyszperać jakieś informacje o tym człowieku .Choć jest też kilka innych wyjaśnień tego zagadnienia .Jednym z nich jest kwestia miejsca w którym przyszedł on na świat a które dosyć długo było pod butem białych żydo-chrześcijańskich kolonizatorów i "nawracaczy pogan na wiarę w jednego jedynego pana bozię " jak takie nawracanie w koloniach wyglądało wiadomo -mózgi zryte batem do 7 co najmniej pokolenia
Crick- kolejny od teorii panspermii ????
L.M. Murkhin –"... respektowany naukowiec..." i to w zasadzie wszystko co można w krótkim czasie wygrzebać o tej postaci z internetowych zasobów .Oprócz tego pojawia się jako autorytet na wszystkich stronach zajmujących się wciskaniem do głów bzdur o tym że żydowski bóg jest stwórcą wszystkiego .
Ulam - kolejny koleszka Oppenheimera ."...Urodzony w zamożnej, zasymilowanej rodzinie żydowskiej..."
Murray Eden - urodzony w rodzince rosyjskich żydów
Carl E. Sagan - kolejny żydek
Schutzenberger - i jeszcze jeden żydek .Jak podaje wikipedia -""głęboko zaangażowany w walkę przeciwko czcicielom [neo] darwinizmu",
Prawidłowo więc zauważyłem że autorytety podpierające Jaabesowy "matematyczny wzór" to osobniki pokroju Rydzyka czy tam innego księdza Oko
qrde i z tego wszystkiego kawa mi wystygła . Eeee tam idę se
miłego dnia wszystkim 
A może bardziej do ludzi przemawiają obietnice i perspektywa życia bez śmierci i zmartwień, niż strach...pomyśl...czy nie może tak być ???antychryst pisze:
Czy potrafię wyjaśnić ??, oczywiście, wszechobecne straszenie piekłem i na masową skalę totalne ogłupianie przez sfanatyzowanych wyznawców reszta społeczności, w końcu wielu poddaje się i ulega ogłupianiu.
Na dodatek dla wygodnictwa o wiele łatwiej niewyjaśnione rzeczy, zamiast ruszyć głową i w mądry sposób wyjaśnić, przypisywać bogu, cudom i tej całej reszcie bajki.
I na koniec, jak się poczujesz gdyby okazało się niezbicie że jednak biblia to po prostu powieść pisana przez ogłupiałych żydów ??
Historia ludzkości dowodzi czym się kończy ruszanie głową bez Boga, totalna i wszechobecna pazerność na posiadanie więcej i więcej. Co jest pośrednią przyczyną chorób cywilizacyjnych. Dlaczego ich nie ubywa skoro jesteśmy tacy mądrzy ???
Jak Ty będziesz się czuć jeśli się okaże że Biblia zawiera prawdę ??? Co możesz stracić Ty, negując ją, a co mogę stracić ja przyjmując ją jako zapisaną wolę Bożą???
Bóg pragnie aby wszyscy ludzie byli zbawieni i doszli do poznania prawdy
To forum określa tym mocnym słowem „WRÓG” żeby było wiadomo że z tą osoba nie życzę sobie rozmowy. Biblia w tym zakresie zezwala...ba nawet pozwala na gniew w słusznej sprawie, lecz tak żeby przy tym nie grzeszyć !Czarny pisze: Ja z taką dygresją. Jako człowiek prawy i prawdomówny.
Masz go w spisie WROGÓW !, a pisałeś że nie masz wrogów. No i jak to?
Tu nie ma ignorowanych, my jesteśmy, abo przyjaciółmi, albo wrogami, no i jeszcze nie zaliczeni do owych spisów.
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Skoro bóg stworzył człowieka na wzór i podobieństwo swoje. Człowiek jest istotą niedoskonałą, błądzącą, pazerną, wrogo nastawioną do innych przedstawicieli tego samego gatunku to jaki musi być pierwowzór z którego przejął cechy ??.Jaabes pisze:A może bardziej do ludzi przemawiają obietnice i perspektywa życia bez śmierci i zmartwień, niż strach...pomyśl...czy nie może tak być ???antychryst pisze:
Czy potrafię wyjaśnić ??, oczywiście, wszechobecne straszenie piekłem i na masową skalę totalne ogłupianie przez sfanatyzowanych wyznawców reszta społeczności, w końcu wielu poddaje się i ulega ogłupianiu.
Na dodatek dla wygodnictwa o wiele łatwiej niewyjaśnione rzeczy, zamiast ruszyć głową i w mądry sposób wyjaśnić, przypisywać bogu, cudom i tej całej reszcie bajki.
I na koniec, jak się poczujesz gdyby okazało się niezbicie że jednak biblia to po prostu powieść pisana przez ogłupiałych żydów ??
Historia ludzkości dowodzi czym się kończy ruszanie głową bez Boga, totalna i wszechobecna pazerność na posiadanie więcej i więcej. Co jest pośrednią przyczyną chorób cywilizacyjnych. Dlaczego ich nie ubywa skoro jesteśmy tacy mądrzy ???
Jak Ty będziesz się czuć jeśli się okaże że Biblia zawiera prawdę ??? Co możesz stracić Ty, negując ją, a co mogę stracić ja przyjmując ją jako zapisaną wolę Bożą???
I znowu to samo, odpowiadasz pytaniem na pytanie. W dobrym tonie jest najpierw odpowiedzieć a później zadać swoje pytanie.
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
W moich pytaniach jest już zawarta odpowiedz na zapytanie, czytaj ze zrozumieniem.
Faktycznie Bóg stworzył człowieka na Swoje podobieństwo i przez pewien czas był doskonały...LECZ...zbuntował się jedząc zakazany owoc, i takim jak słusznie opisujesz stał się po przekleństwie Boga (zapisane w Gen 3 ).
Nie masz odpowiedzi na to moje pytanie ?
Faktycznie Bóg stworzył człowieka na Swoje podobieństwo i przez pewien czas był doskonały...LECZ...zbuntował się jedząc zakazany owoc, i takim jak słusznie opisujesz stał się po przekleństwie Boga (zapisane w Gen 3 ).
Nie masz odpowiedzi na to moje pytanie ?
A może bardziej do ludzi przemawiają obietnice i perspektywa życia bez śmierci i zmartwień, niż strach...pomyśl...czy nie może tak być
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Stopuj nieco, gdyby nie był niedoskonały to to z pewnością nie skusiłby się, więc wniosek jest jeden, pierwowzór jest taki sam !!Jaabes pisze:W moich pytaniach jest już zawarta odpowiedz na zapytanie, czytaj ze zrozumieniem.
Nie masz odpowiedzi na to moje pytanie ?A może bardziej do ludzi przemawiają obietnice i perspektywa życia bez śmierci i zmartwień, niż strach...pomyśl...czy nie może tak być
Perspektywa życia wiecznego. Jak zwykle nikt inny nie mógłby czegoś takiego wymyślić tylko żydzi, tak i przez całą wieczność im usługiwać bo mają to obiecane. Wyobrażasz sobie to ?, po jakimś czasie zabraknie na lądach miejsca stojąc o reszcie nie wspominając.
Już widzę Twoją wypowiedź : on jako wszechmogący zadba o to aby wszyscy się pomieścili.
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
Te chrześcijanin a o słowach swego żydowskiego guru " Miłujcie waszych nieprzyjaciół " zapomniałeś czy zgodnie z żydowską tradycją pamiętasz tylko to co akurat ci pasuje ? A może po prostu nie umiesz obalić moich argumentów więc świrujesz wielce sfochowanego ?Jaabes pisze:To forum określa tym mocnym słowem „WRÓG” żeby było wiadomo że z tą osoba nie życzę sobie rozmowy. Biblia w tym zakresie zezwala...ba nawet pozwala na gniew w słusznej sprawie, lecz tak żeby przy tym nie grzeszyć !Czarny pisze: Ja z taką dygresją. Jako człowiek prawy i prawdomówny.
Masz go w spisie WROGÓW !, a pisałeś że nie masz wrogów. No i jak to?
Tu nie ma ignorowanych, my jesteśmy, abo przyjaciółmi, albo wrogami, no i jeszcze nie zaliczeni do owych spisów.
A tak przy okazji ... ciekawa geneza językowa -http://www.slownik-online.pl/kopalinski ... 4114B0.php