Mity - potop i czy będzie powtórka?
Re: Mity - potop i czy będzie powtórka?
"...Co możesz stracić Ty, negując ją, a co mogę stracić ja przyjmując ją jako zapisaną wolę Bożą???[/quote]..."
Wierzy w żydowskie bujdy tylko dlatego że ma nadzieję coś zyskać ??? No , i do tego pazerny materialista
Wierzy w żydowskie bujdy tylko dlatego że ma nadzieję coś zyskać ??? No , i do tego pazerny materialista
Powracam do tego wątku gdyż nadchodzi powtórka z tragedi zagłady ludzkości przez globalny Potop, oraz tego co spotkało miasto Sodoma. Opisane to jest w Ewagelii Łukasza 17;24-30].
Czy ktoś z Was zakłada takie prawdopodobieństwo ?

Czy ktoś z Was zakłada takie prawdopodobieństwo ?
Bóg pragnie aby wszyscy ludzie byli zbawieni i doszli do poznania prawdy
- Swargo
- UŻYTKOWNIK

- Reakcje:
Ale zadnego globalnego potopu, ktory mialby ludzkosc wygubic poza wybranymi, nigdy nie bylo.
pozdrawiam,
pozdrawiam,
- Bodzia
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ŻABULĄ...xD
- Znak zodiaku:

No....a szczątki arki na górze Ararat.......?Swargo pisze:Ale zadnego globalnego potopu, ktory mialby ludzkosc wygubic poza wybranymi, nigdy nie bylo.
pozdrawiam,

Jestem w kropce......... zgadnij w której?
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

A była jakaś arka ?. Słyszałem że w dzisiejszych czasach zbudowanie tak pojemnego i wielkiego okrętu z żelaza sprawiłoby nie lada problem, ale coś takiego z drewna to już kompletna przesadaŻabula pisze:No....a szczątki arki na górze Ararat.......?Swargo pisze:Ale zadnego globalnego potopu, ktory mialby ludzkosc wygubic poza wybranymi, nigdy nie bylo.
pozdrawiam,
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- Bodzia
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

A co ja.....ARCHEOLOG????antychryst pisze:A była jakaś arka ?. Słyszałem że w dzisiejszych czasach zbudowanie tak pojemnego i wielkiego okrętu z żelaza sprawiłoby nie lada problem, ale coś takiego z drewna to już kompletna przesadaŻabula pisze: No....a szczątki arki na górze Ararat.......?![]()
![]()
Gdzieś o tym czytałam......
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 32351.html

- Swargo
- UŻYTKOWNIK

- Reakcje:
Nie przejmuj sie, ludzie rozne bajki pisza i nawet w nie wierza. Jedyny potop jaki zna historia z niezbyt odleglych czasow byl calkiem lokalny ale mogl przerazic i w pamieci sie zapisac. Zreszta chyba sie zapisal w sumeryjskich sagach o Gilgameszu z ktorych Zydzi skorzystali i kawalek o Noe wstawili.
Otoz niecale 8000 lat temu naturalna tama oddzielajaca Morze Srodziemne od Morza Czernego, ktore wtedy bylo jeziorem slodkowodnyn, zostala przerwana i woda slona wlala sie to basenu czarnomorskiego podnoszac jego poziom o jakies sto metrow a czarnomosrki akwen wodny powikszyl sie o jakies 70%. Poziom wody podnosil sie dosc szybko i zmusil wszystkich zamieszkujacych wybrzeze do ewakuacji. Oczywiscie woda podnosila sie dosc wolno wiec kazdy mogl sie wyprowadzic.
pozdrawiam,
Otoz niecale 8000 lat temu naturalna tama oddzielajaca Morze Srodziemne od Morza Czernego, ktore wtedy bylo jeziorem slodkowodnyn, zostala przerwana i woda slona wlala sie to basenu czarnomorskiego podnoszac jego poziom o jakies sto metrow a czarnomosrki akwen wodny powikszyl sie o jakies 70%. Poziom wody podnosil sie dosc szybko i zmusil wszystkich zamieszkujacych wybrzeze do ewakuacji. Oczywiscie woda podnosila sie dosc wolno wiec kazdy mogl sie wyprowadzic.
pozdrawiam,
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

A ja to stoczniowiec ??Żabula pisze:A co ja.....ARCHEOLOG????antychryst pisze:
A była jakaś arka ?. Słyszałem że w dzisiejszych czasach zbudowanie tak pojemnego i wielkiego okrętu z żelaza sprawiłoby nie lada problem, ale coś takiego z drewna to już kompletna przesada![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gdzieś o tym czytałam......![]()
![]()
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 32351.html
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- Bodzia
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

antychryst pisze:A ja to stoczniowiec ??Żabula pisze: A co ja.....ARCHEOLOG????![]()
![]()
![]()
![]()
Gdzieś o tym czytałam......![]()
![]()
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 32351.html![]()