Pieniądze to nie wszystko (komedia PL)

Awatar użytkownika
Kropelka Deszczu
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Pieniądze to nie wszystko (komedia PL)

Nieprzeczytany post autor: Kropelka Deszczu »

Bohaterem filmu jest 50-letni biznesmen Tomasz Adamczyk, który chce zrezygnować z prowadzenia interesów w branży winiarskiej i poświęcić się swojej pasji życiowej filozofii. Pomysł ten nie przypada do gustu jego wspólnikowi. Do tego wszystkiego Tomasz ulega wypadkowi i zostaje wzięty jako zakładnik przez miłośników produkowanego przez siebie wina.

Film wręcz epatuje satyrą. Co więcej, w inteligentny sposób a momentami niektóre żarty są ponadczasowe. Na przykład często nawiązują do gospodarki w naszym kraju i trafnie portretują stereotypy wieśniaków Perypetie Tomasza Adamczyka się świetnie ogląda, gdyż jako bohater po prostu daje się lubić. Sam klimat wiejski jest bardzo zabawnie odwzorowany, a w Polskich filmach praktycznie nieodkrywany. Jednak nie byłoby takiego dobrego filmu bez wspaniałej obsady. Marek Kondrat i Andrzej Chyra to klasa sama w sobie, ale świetnie poradzili sobie również inni aktorzy m.in.: Tomasz Sapryk, Sylwester Maciejewski i Stanisława Celińska. Jeśli chodzi o muzykę i zdjęcia to jest ona również bardzo dobra. Muzyka w wykonaniu Braci Golców jest na tyle dobra, że została z nami na bardzo długo. Zdjęcia wsi w Brześcach jest wykadrowana bardzo dobrze i pokazywała wspaniale, jak dawniej wyglądały gospodarstwa i sklepy na wsi :).
http://maritra.pl/2017/04/polskie-klasy ... ystko.html
[youtube][/youtube]
Kocham deszcz, bo tylko on na mnie leci...

Awatar użytkownika
Nataraj
MODERATOR
MODERATOR
Reakcje:
Jestem: FANEM MOTOCYKLI
Znak zodiaku: Rak

Re: Pieniądze to nie wszystko (komedia PL)

Nieprzeczytany post autor: Nataraj »

Obejrzalem ten film... Podobal mi się.. :okok:
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !

Awatar użytkownika
Luiza
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Re: Pieniądze to nie wszystko (komedia PL)

Nieprzeczytany post autor: Luiza »

Też oglądałam jakiś czas temu.
Podobał mi się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „KOMEDIE”