W wymienionym przez ciebie programie jest podstawowe kłamstwo wyborczeAntyKODziarz pisze:Już parszywi kłamcy z PO i N. kłamali, że nie wytrzyma 500+, a tymczasem gospodarka rozwija się jak nigdy przedtem:nawad pisze:Mimo hucznych obietnic frankowicze zostali na lodzie. Podobnie z podatnikami czekającymi na podniesienie kwoty wolnej, seniorami liczącymi na darmowe leki, rodzicami czekającymi na pieniądze na każde dziecko. Na szczęście, bo nasza gospodarka nie wytrzymałaby takich perturbacji.
http://niezalezna.pl/100583-na-takie-da ... z-500-plus
Otwórzcie oczy - cała prawda o III RP
- nawad
- ZBANOWANY

- Reakcje:
- Jestem: uczulony na glupote i pis
- Znak zodiaku:

Re: Otwórzcie oczy - cała prawda o III RP
Ziemia się nie kręci, wariatka jedna ...
© Copyright
© Copyright
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Żeby gospodarka mogła się rozwijać musi generować zyski, na to potrzebne są nowe inwestycje, a tego nie ma, mało tego obecny wspaniały rząd skutecznie odstraszył wszystkich inwestorów i generuje kolejne długi, których nie jest w stanie spłacić ...AntyKODziarz pisze: Już parszywi kłamcy z PO i N. kłamali, że nie wytrzyma 500+, a tymczasem gospodarka rozwija się jak nigdy przedtem:
http://niezalezna.pl/100583-na-takie-da ... z-500-plus
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Wariatka:)
- Znak zodiaku:

Spadek gospodarczy notuje się obecnie w Niemczech a tym samym w USA , natomiast jeżeli chodzi o PL jest wyraźny wzrost gospodarczy .
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

W takim razie co jest głównym miernikiem wzrostu gospodarczego w Polsce...
Życie na kredyt ??
Życie na kredyt ??
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Tego nie powiedziałam ale w pewnym sensie wszystkie kraje świata posiadają kredyty , to jedna z form umiejętności ekonomicznych jeżeli jest wykorzystana w dobry sposób .
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Z tą tylko małą różnicą, że w większości krajów kredyty przeznaczane są na wzrost poziomu gospodarki, a nie na konsumpcję jak to jest w Polsce...
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

To było w Polsce mało tego kredyty zaciągane na rozwój inwestycyjny były tylko na papierze . Generalnie Polska nie miała swojego kapitału w tym przypadku kredyty to nic innego jak "zadatki w celu dojenia krowy".
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

W okresie "transformacji" ułatwiony był dostęp do kredytów, ale nie było możliwości ich zainwestowania w rozwój gospodarczy...
Dobrze to określiłaś to było "dojeniem krowy"...
Dobrze to określiłaś to było "dojeniem krowy"...
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Dokładnie.To było celowe posunięcie by tych możliwości nie było .