Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:
Jestem: dziwak
Znak zodiaku: Wodnik

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Nieprzeczytany post autor: antychryst »

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 17:44
antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 17:40

Obojętnie co to było, i tak nie był w stanie tego w pełni zrealizować. Był za cienki w stosunku do Rosji i jej możliwości. :mysle:
Co za cienki ?? A co Ty uważasz ,że to było tylko strategią na sam fakt osoby Kaczyńskiego ?? To jest polityka , powiązania , cele i strategie i nie ma znaczenia żadna nieokreślona jak dla mnie cienkość , tylko polityczne relacje , wpływy i korzyści i zagrożenia .
Kaczyński i zagrożenie. :polewka:
Z packą na muchy do słonia. :polewka: :polewka:
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Wariatka:)
Znak zodiaku: Koziorożec

Nieprzeczytany post autor: Mamba »

@antychryst Polecam Ci chociażby jeden z analiz tych korzyści, który do mnie przemawia w pełni .Zresztą już na ten temat pisałam i te same zadawałeś mi zapytania .Ale to już kwestia pamięci .

Otóż - odnosząc się tylko do wewnętrznych powodów zgładzenia śp. Lecha Kaczyńskiego - skłaniam się do postawienia hipotezy, że osobą, która najbardziej - sensu stricto - zyskiwała na śmierci śp. Lecha Kaczyńskiego był B. Komorowski a - sensu largo -  ludzie, którzy postanowili usadowić go na fotelu prezydenta Polski.

Nie wiem czy wszyscy pamiętają tragiczną i do dziś nie wyjaśnioną śmierć G. Michniewicza w grudniu 2009 roku i wcześniejsze zaginięcie i ostatecznie śmierć szyfranta Zielonki oraz lekceważące wypowiedzi B. Komorowskiego dotyczące próby zamachu na śp. L. Kaczyńskiego w Gruzji oraz listopadową (2009 rok) wypowiedź o tym, że "prezydent gdzieś poleci i...".

Nie wiem też czy wszyscy pamiętają nagłą rezygnację z kandydowania na prezydenta D. Tuska i jego propozycję dla śp. L. Kaczyńskiego, aby obaj zrezygnowali z kandydowania*.

Gwoli jeszcze przypomnienia...  Nie kto inny jak ostatni szef WSI gen. M Dukaczewski mroził szampana, którym miał czcić zwycięstwo B. Komorowskiego... jeszcze przed wyborami a w styczniu 2010 roku założył stowarzyszenie SOWA (grupujące byłych funkcjonariuszy WSI).
Wygląda więc na to, że po prostu tą funkcję miał i musiał objąć B. Komorowski a ze śp. profesorem Lechem Kaczyńskim nie miał żadnych, ale to żadnych wyborczych szans i może tutaj należy hipotetycznie szukać przyczyn zamachu smoleńskiego

Kto namaścił B. Komorowskiego na prezydenta Polski i dlaczego mogą to być ludzie szeroko związani z WSI/GRU?

Kto wymusił na D. Tusku jego rezygnację z kandydowania na prezydenta RP i dlaczego skłaniał śp. Lecha Kaczyńskiego do podobnej rezygnacji?

Tak, mówił o tym Ś.P Lech Kaczyński w "Ostatnim wywiadzie" Łukasza Warzechy (ostatnia rozmowa Ł.Warzechy z Prezydentem odbyła się 7.04.2010 roku): „…było jeszcze spotkanie , podczas którego pan premier Tusk zaproponował mi, żebyśmy obaj wycofali się z kandydowania w wyborach prezydenckich. Propozycja była bardzo kusząca: on pozostałby premierem, a ja byłym prezydentem (śmiech)”.
(dziękuję blogerowi 35stan za wskazanie tej wypowiedzi śp. Lecha Kaczyńskiego

http://krzysztofjaw.blogspot.de/2012/07 ... ynski.html polityka Lecha Kaczyńskiego zmierzała Kaczyński Kaczyński dążył do politycznego zintegrowania krajów Europy Środkowej i Wschodniej
Jeśli chodzi o politykę Moskwy, działania Lecha Kaczyńskiego uderzały praktycznie we wszystkie istotne punkty rosyjskiej strategii odbudowy wpływów po rozpadzie ZSRR
Należy również pamiętać, że dzisiejsze elity Rosji to po prostu aparat służb specjalnych, który zrzucił z siebie kontrolę zgniłej i zdemoralizowanej partii komunistycznej

Jedna z najciekawszych technik manipulacji, opisanych w powieści Volkoffa, nosi nazwę „trójkąt” i polega na doprowadzeniu do sytuacji, w której rząd danego kraju zostaje opuszczony przez społeczne elity, poprzez wzbudzenie w owych elitach poczucia winy. Warunkiem powodzenia tej techniki jest zrozumienie danej społeczności lepiej, niż rozumie ona siebie samą
http://krzysztofjaw.blogspot.de/2012/07 ... ynski.html

Przeczytaj w całości może coś zrozumiesz. Artykuł na medal , wyprzedzający w pewnych aspektach historię która zapisze w efekcie końcowym, to wydarzenie

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:11 @antychryst Polecam Ci chociażby jeden z analiz tych korzyści, który do mnie przemawia w pełni .Zresztą już na ten temat pisałam i te same zadawałeś mi zapytania .Ale to już kwestia pamięci .

Przeczytaj w całości może coś zrozumiesz. Artykuł na medal , wyprzedzający w pewnych aspektach historię która zapisze w efekcie końcowym, to wydarzenie
No właśnie, zdecyduj się w końcu kto stoi za spowodowaniem tej katastrofy, ktoś wewnątrz Polski co sugerowałem i to jest najbardziej prawdopodobne, czy ktoś z zewnątrz na czele z Rosją.
Trudno się dyskutuje z kimś kto co chwilę zmienia zdanie przerzucając winę z jednej strony na drugą. :mysle: :niewiem:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:26
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:11 @antychryst Polecam Ci chociażby jeden z analiz tych korzyści, który do mnie przemawia w pełni .Zresztą już na ten temat pisałam i te same zadawałeś mi zapytania .Ale to już kwestia pamięci .

No właśnie, zdecyduj się w końcu kto stoi za spowodowaniem tej katastrofy, ktoś wewnątrz Polski co sugerowałem i to jest najbardziej prawdopodobne, czy ktoś z zewnątrz na czele z Rosją.
Trudno się dyskutuje z kimś kto co chwilę zmienia zdanie przerzucając winę z jednej strony na drugą. :mysle: :niewiem:
No i tak myślałam nic nie zrozumiałeś :)Czytaj do skutku :)

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:29
antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:26

Czytać artykułów nie mam zamiaru, to jest forum a nie czytelnia. To co już przeczytałem to mi wystarczy do wyrobienia sobie zdania na ten temat. A znając Ciebie z tego forum to jesteś zdolna zrobić nawet z Bambo murzynka z elementarza czarnego szpiega który demoralizuje Polskie dzieci. :mysle:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:39
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:29
Czytać artykułów nie mam zamiaru, to jest forum a nie czytelnia. To co już przeczytałem to mi wystarczy do wyrobienia sobie zdania na ten temat. A znając Ciebie z tego forum to jesteś zdolna zrobić nawet z Bambo murzynka z elementarza czarnego szpiega który demoralizuje Polskie dzieci. :mysle:
To się nazywa reakcja na brak argumentów .Pozdrawiam .Skoro tak uważasz to niech tak zostanie i tego się trzymaj .

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: sobą
Znak zodiaku: Byk

Nieprzeczytany post autor: belcik81 »

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 15:36 Przyznaję że to może być prawdopodobne i całkowicie wykluczyć tego nie można. Jednak zaraz za tym nasuwa się pytanie co Rosja by na tym zyskała. Kaczyński jak i reszta pasażerów samolotu to w istocie tylko marionetki które w żaden sposób nie mogły stanowić żadnego zagrożenia dla Rosji. Przebąkuje się o tym że Kaczyński coś tam i gdzieś tam, obojętnie co by to było nie stanowiło żadnego zagrożenia dla Rosjan. Jeśli już to prędzej posądziłbym jakąś tajną Polską bandę o dywersję. :mysle:
Rosja mogła zyskać tylko wdzięczność za niewyjawienie prawdy, mogła tak naprawdę nie mieć z tym nic wspólnego. Może to tylko błędy nawigatorów połączone z czymś co miało mieć miejsce gdzieś indziej?
kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie :napewno?:

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:26 No właśnie, zdecyduj się w końcu kto stoi za spowodowaniem tej katastrofy, ktoś wewnątrz Polski co sugerowałem i to jest najbardziej prawdopodobne, czy ktoś z zewnątrz na czele z Rosją.
Uważam iż za tym nie stoi rosja, za tym stoi ktoś z Polski, rosjanie (kontrolerzy nawigatorzy ) mogli być tylko pionkami w też grze.

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Mnie cały czas zastanawia dlaczego do badania katastrofy wykorzystano prawo dotyczące samolotów cywilnych, skoro był to lot wojskowy. Uważam że zrobiono wszystko by wrak nie wrócił do polski, by czarne skrzynki nie wróciły w nienaruszonym stanie.

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:

belcik81 pisze: niedziela 06 sie 2017, 19:15
antychryst pisze: niedziela 06 sie 2017, 18:26 No właśnie, zdecyduj się w końcu kto stoi za spowodowaniem tej katastrofy, ktoś wewnątrz Polski co sugerowałem i to jest najbardziej prawdopodobne, czy ktoś z zewnątrz na czele z Rosją.
Uważam iż za tym nie stoi rosja, za tym stoi ktoś z Polski, rosjanie (kontrolerzy nawigatorzy ) mogli być tylko pionkami w też grze.
Od samego początku też tak uważam i tego się trzymam. :mysle:

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”