Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Wariatka:)
Znak zodiaku: Koziorożec

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Nieprzeczytany post autor: Mamba »

Bodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:08
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 20:48
Wiele spraw jakie miały miejsce i wielu ludzi , którzy polegli za ta politykę nigdy nie ujrzą światła dziennego , zobaczymy tylko zwycięzców w roli głównych-bohaterów. Tak masz racje ta strategia zaczęła już swoja realizacje od czasu Wałęsy i okrągłego stołu .Kaczyński wiedział o tym od dawna nie mógł nic zrobić, bo już by nie żył .Próbował sukcesywnie temu zapobiegać małymi krokami od czasu kadencji Lecha i być może dlatego tak dąży do zadość uczynienia .
Tylko chyba nie tędy droga.......... Nienawiść nie nauczy miłości..... :niewiem: Poniekąd bardzo współczuję tym wszystkim zamieszanym w wielką politykę..... Chwila sławy....? Ale jakim kosztem opłacona....?
Wałęsa.... Kaczyńscy.... wszyscy władcy PRLu.....
Staną bądź stanęli przed sądami następnej władzy.... bądź ponieśli najwyższą karę.....
No niestety polityka to bezlitosna pani podobnie jak wojna :) Ale to nie znaczy by społeczeństwo nie żyło godnie i dobrze w swoim własnym kraju , bez względu na polityczne rozgrywki i strategie .

Awatar użytkownika
Bodzia
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: ŻABULĄ...xD
Znak zodiaku: Baran

Nieprzeczytany post autor: Bodzia »

Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:24
Bodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:08

Tylko chyba nie tędy droga.......... Nienawiść nie nauczy miłości..... :niewiem: Poniekąd bardzo współczuję tym wszystkim zamieszanym w wielką politykę..... Chwila sławy....? Ale jakim kosztem opłacona....?
Wałęsa.... Kaczyńscy.... wszyscy władcy PRLu.....
Staną bądź stanęli przed sądami następnej władzy.... bądź ponieśli najwyższą karę.....
No niestety polityka to bezlitosna pani podobnie jak wojna :) Ale to nie znaczy by społeczeństwo nie żyło godnie i dobrze w swoim własnym kraju , bez względu na polityczne rozgrywki i strategie .
Wiesz.... żeby doszło do takiej sytuaci ze społeczeństwo żyje godnie to musiał by nastąpić cud mocniejszy od tego ''na Wisłą''..... ;)
Póki co to elity się bawią w podchody a zwykły Kowalski płaci za ich błędy....... i to płaci bardzo realnie..... :mur:
:zaba:
Jestem w kropce......... zgadnij w której? :zlosliwiec:

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Bodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:28
Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:24
Wiesz.... żeby doszło do takiej sytuaci ze społeczeństwo żyje godnie to musiał by nastąpić cud mocniejszy od tego ''na Wisłą''..... ;)
Póki co to elity się bawią w podchody a zwykły Kowalski płaci za ich błędy....... i to płaci bardzo realnie..... :mur:
No i to jest błąd , polityk ma być waleczny ale po to by w pierwszej kolejności dbać o dobro swojego kraju a tym samym o jego społeczeństwo .Może na takiego wykreuje się Duda w końcu nie na darmo ma u boku mistrza, a biorąc pod uwagę ,że powinien go przerosnąć z racji błyskotliwości młodego umysłu , otwartości na Świat i światłej wizji obecnych czasów .Powinien swoją kreatywnością dokonać przemian godnych postępu i osiągnięć .Naród czeka na dobrego "Króla ".:)

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: sobą
Znak zodiaku: Byk

Nieprzeczytany post autor: belcik81 »

Ponownie wszyscy skupili się na tym kto jest winny wojny polityczne itd. A co z samą katastrofą czy mogło być tak jak to przedstawia film? Czy argumenty wydają się racjonalne?
kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie :napewno?:

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:
Jestem: dziwak
Znak zodiaku: Wodnik

Nieprzeczytany post autor: antychryst »

belcik81 pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 07:34 Ponownie wszyscy skupili się na tym kto jest winny wojny polityczne itd. A co z samą katastrofą czy mogło być tak jak to przedstawia film? Czy argumenty wydają się racjonalne?
Nasuwa się jedno pytanie, o ile był jakiś wybuch to dlaczego żadna z czarnych skrzynek tego nie zarejestrowała ?. :mysle: :niewiem:
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

@antychryst raczej nie o sam wybuch mi chodzi, tak sobie myślę a może ten samolot rozpadł się w powietrzu?

Awatar użytkownika
antychryst
WREDNIAK
WREDNIAK
Reakcje:
Jestem: dziwak
Znak zodiaku: Wodnik

Nieprzeczytany post autor: antychryst »

belcik81 pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 16:54 @antychryst raczej nie o sam wybuch mi chodzi, tak sobie myślę a może ten samolot rozpadł się w powietrzu?
To jest też jak najbardziej możliwe. Przyczyną może być tzw. zmęczenie metalu. Dziwne jest że nie brano tego pod uwagę. :mysle: :niewiem:
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

@antychryst właśnie ten film podkomisji o tym mówi rozpad samolotu przed "wybuchem". Nie musiał się rozpaść cały, kabina mogła uderzyć w ziemię w całości.

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Tak , ten film jest racjonalny, jeżeli nie w 100% to w 90% , tym bardziej ,że są w nim wykorzystane już fakty niepodważalne .
Do mnie przemawia w kwestii realności wydarzenia .
Uważam ,że pilot polski nie ponosi żadnej winy za ta katastrofę - wręcz przeciwnie .Po wielu manewrach i nieprawidłowościach prowadzenia lotu jakie odbierał i braku decyzjo o odejściu na drugi krąg , w pewnej chwili wiedział ,że znajduje się w tragicznej sytuacji , dlatego podjął decyzje samodzielnie o odejściu i poderwał maszynę do lotu , która odmawiała posłuszeństwa .
Sprawą oczywista jest również , to ,że wybuch nastąpić musiał - nie pojmuję dlaczego piloci i technicy- eksperci nie powiedzą tego wszem i wobec .Samolot spadający z taka prędkością i uderzający o ziemię po zahaczeniu o drzewo z takiej odległości,nie może wyglądać w takim stanie po uderzeniu o ziemię , nie może rozsypać się na części rozrzucone w takiej odległości .
Samolot , który spada w takich okolicznościach nie może ponieść wszystkich ofiar - nierealne .
Zacznijmy od tego kto zdecydował o przeglądzie technicznym dla Rosji tego samolotu- długo przed tym lotem ?? Ta osoba już zapoczątkowała tą katastrofę .

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Ryby

Nieprzeczytany post autor: Yeti »

Jakie występują przeciążenia podczas schodzenia do lądowania ??
Te przeciążenia jeszcze bardziej się kumulują podczas ponownego poderwania ...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”