Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: sobą
Znak zodiaku: Byk

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej

Nieprzeczytany post autor: belcik81 »

@cogito13 odniosłem się do Twoich słów cytuję raz jeszcze:
cogito13 pisze: czwartek 10 sie 2017, 17:45 a nie hipotezy,ze samolot bez skrzydła jest w stanie kontynuować dalej swój lot bo to jest tak głupie,że ja bez jakiekolwiek znajomości tematu
Tak więc nie odnoszę się tu bezpośrednio do katastrofy smoleńskiej a do Twojego twierdzenia które obaliłem.

Wprawdzie od ukończenia szkoły minęło trochę czasu ale pamiętam iż samolot na małej wysokości ma spory zapas siły nośnej, spowodowane jest to gęstością powietrza, czym wyżej tym dla uzyskania siły nośnej potrzebna jest większa powierzchnia.

Ja nie twierdzę że wiem co się stało pod smoleńskiem ja twierdzę że nie wierzę w wersję MAK-u. Prawdy już nigdy nie poznamy.
kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie :napewno?:

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:
Jestem: upierdliwy
Znak zodiaku: Waga

Nieprzeczytany post autor: cogito13 »

Yeti pisze: czwartek 10 sie 2017, 20:16
belcik81 pisze: czwartek 10 sie 2017, 19:28 Dodam jeszcze to https://www.salon24.pl/u/pmk/495306,usz ... -polbeczki

@Cogito13 myślę iż Twoja tezę o braku możliwości lotu bez skrzydła można uznać za obaloną.
W tych przykładach co podałeś to silniki były umieszczone na skrzydłach samolotów więc była możliwość utrzymania równowagi przy pomocy ciągów silnika, Tupolew ma silniki na kadłubie i z tyłu samolotu...
@belcik81 wiesz co ? Yeti pisze i jakoś to swoje pisanie w logiczny sposób uzasadnia :) Ty operujesz przypuszczeniami albo podajesz fakty zaczerpnięte z internetu a tam np.znajdziesz samochód,który jedzie na dwóch kołach :) Może powinieneś się skupić na tym ?
https://www.redbull.com/pl-pl/historia- ... w-red-bull

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

@yeti ja to podałem tylko po to by udowodnić twierdzenie @cogito13 iż
ze samolot bez skrzydła jest w stanie kontynuować dalej swój lot bo to jest tak głupie,że ja bez jakiekolwiek znajomości tematu
Powtarzam już kolejny raz ja nie wiem co tam się stało, nie wiem kto był winny, wiem tylko jedno przez to iż śledztwo prowadzili rosjanie prawdy nie poznamy nigdy.

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Ryby

Nieprzeczytany post autor: Yeti »

belcik81 pisze: czwartek 10 sie 2017, 20:30 @yeti ja to podałem tylko po to by udowodnić twierdzenie @cogito13 iż
ze samolot bez skrzydła jest w stanie kontynuować dalej swój lot bo to jest tak głupie,że ja bez jakiekolwiek znajomości tematu
Powtarzam już kolejny raz ja nie wiem co tam się stało, nie wiem kto był winny, wiem tylko jedno przez to iż śledztwo prowadzili rosjanie prawdy nie poznamy nigdy.
To też jest fakt, gdyby nie upór prezydenta L.K. na obecność w na tych uroczystościach tej katastrofy by nie było, a zarazem tego tematu ...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

@cogito13 Czemu operuję przypuszczeniami? Ponieważ nie znam prawdy nikt jej nie zna (z wyjątkiem Rosjan), z internetu czerpię tylko tyle by pokazać iż coś co jest moim przypuszczeniem mogło się wydarzyć.
To co wzbudza moje największe wątpliwości i o czym wiedzą wszyscy jakoś MAK pomija a mianowicie to iż samolot nie był na ścieżce i kontrola lotów tego nie skorygowała, albo nie chcieli albo .... ale wiedzieć musieli ponieważ ich samolot który podchodził przed naszym Tupolewem też nie był na ścieżce. Pewne jest też to że samolot spadł na ziemię. Wszystko inne to przypuszczenia i wątpliwości.

Awatar użytkownika
belcik81
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Yeti pisze: czwartek 10 sie 2017, 20:34

To też jest fakt, gdyby nie upór prezydenta L.K. na obecność w na tych uroczystościach tej katastrofy by nie było, a zarazem tego tematu ...
Masz racje ale czemu Prezydent miałby nie wziąć udziału w takim wydarzeniu? Raczej uważam że gdyby panowały normalne stosunki na linii Prezydent-Rząd wizytę można by zaplanować właściwie a nie "na wariackich papierach".
Odchodząc nieco od tematu ale delikatnie nawiązując do tego co wcześniej napisałem uważam iż było to spowodowane sporem kompetencyjnym pomiędzy Prezydentem a premierem. Premier dążył w mojej ocenie by w Polsce tak jak w niemczech to premier o wszystkim decydował był faktycznym nr 1 w państwie a prezydent był tylko "reprezentantem".
Ostatnio zmieniony czwartek 10 sie 2017, 20:43 przez belcik81, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:

belcik81 pisze: czwartek 10 sie 2017, 20:30 @yeti ja to podałem tylko po to by udowodnić twierdzenie @cogito13 iż

Gdyby za sterami siedział ten pilot może też by nie było tej katastrofy

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/pilo ... 77965.html

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

cogito13 pisze: czwartek 10 sie 2017, 20:52

Gdyby za sterami siedział ten pilot może też by nie było tej katastrofy

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/pilo ... 77965.html
Tylko takie jednoznaczne stwierdzenie się nasuwa upór i krótkowzroczność elit...
To jest lot, a nie jazda samochodem ...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:

Nie ulega jednak wątpliwości fakt kto na tym skorzystał najbardziej.
Smutnym jest tylko to,że katastrofa stała się kartą atutową w rozgrywkach politycznych i zamiast połączyć Polaków w żalu podzieliła ich skutecznie.

Awatar użytkownika
Yeti
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

To też jest fakt takie tragedie powinny jednoczyć, jednak są ludzie i ugrupowania które wykorzystują tego typu zdarzenia do zbijania kapitału politycznego...

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”