Po co w takim razie się podnosić nie lepiej sobie poleżeć ? w myśl zasady "czy się stoi czy się leży jednakowo się należy "Mamba pisze: niedziela 05 lis 2017, 21:08
Możliwe, ale upadek ludzka rzecz :)Nie ważne ile razy upadamy ważne ile razy się podnosimy![]()
Nostradamus: prorok, mistyk i wizjoner
- cogito13
- ZNAWCA WULGARYZMÓW

- Reakcje:
- Jestem: upierdliwy
- Znak zodiaku:

Re: Nostradamus: prorok, mistyk i wizjoner
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Wariatka:)
- Znak zodiaku:

To by było nierozwojowe bardzo :)A człowiek musi się rozwijać duchowo i intelektualniecogito13 pisze: niedziela 05 lis 2017, 21:11Po co w takim razie się podnosić nie lepiej sobie poleżeć ? w myśl zasady "czy się stoi czy się leży jednakowo się należy "Mamba pisze: niedziela 05 lis 2017, 21:08
Możliwe, ale upadek ludzka rzecz :)Nie ważne ile razy upadamy ważne ile razy się podnosimy![]()
![]()
Pamiętaj ,że każdy może zostać prorokiem nigdy nie jest za późno by pozyskać taką siłę umysłu
Ostatnio zmieniony niedziela 05 lis 2017, 21:17 przez Mamba, łącznie zmieniany 1 raz.
- cogito13
- ZNAWCA WULGARYZMÓW

- Reakcje:
- Jestem: upierdliwy
- Znak zodiaku:

@Mamba znasz to ? "Nikt nie jest prorokiem we własnym kraju " (Nemo est propheta in patria sua) Mateusza 13, 57
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Tak .Czyli ja mam szansecogito13 pisze: niedziela 05 lis 2017, 21:30 @Mamba znasz to ? "Nikt nie jest prorokiem we własnym kraju " (Nemo est propheta in patria sua) Mateusza 13, 57
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Według przepowiedni Nostradamusa rok 2018 będzie czasem wojen, katastrof naturalnych oraz kryzysu gospodarczego. Fani teorii spiskowych twierdzą, że proroctwa się sprawdzą, ponieważ w ich opinii francuski astrolog miał przewidzieć m.in. wybór Donalda Trumpa na prezydenta USA
Mimo tego, że proroctwa Nostradamusa zostały spisane pięć wieków temu, wciąż wiele osób przykłada do nich ogromną wagę. Przepowiednie zostały opublikowane w 10-tomowej księdze. Według ekspertów zajmujących się badaniem zawartości pism każdy z tomów odpowiada jednemu stuleciu. Jak podaje portal „The Independent”, jeden z czterowierszy napisanych przez Nostradamusa miał dotyczyć wyborów prezydenckich w Stanach Zjednoczonych, które wygrał Donald Trump. W innej przepowiedni francuskiego astrologa, która odnosi się do porażek męskiej kobiety, niektórzy dopatrują się Hillary Clinton i jej porażki w starciu z Trumpem. Z kolei słowa Nostradamusa o umowie między dwoma światowymi imperiami oraz kupionymi głosami mogą w opinii fanów teorii spiskowych odnosić się do afery dotyczącej ingerencji Rosji w wybory w USA
Co nas czeka w 2018 roku?
W pismach Nostradamusa znajdziemy również parę przepowiedni na 2018 rok. Według astrologa będzie to dla ludzkości bardzo trudny czas. Z przepowiedni wynika, że prócz wybuchu III wojny światowej, która ma się rozpocząć od wybuchu jądrowego, świat będzie się również zmagał z ogromnym kryzysem gospodarczym. Do upadku systemu finansowego mają doprowadzić katastrofy naturalne. Rok 2018 ma również obfitować w katastrofy naturalne m.in. największe w historii USA trzęsienie ziemi czy erupcję Wezuwiusza we Włoszech
Według astrologa ludzie będą masowo migrować, ponieważ nie będą mogli się przystosować od nowych warunków spowodowanych przez globalne ocieplenie. Do chaosu ma także doprowadzić śmierć przywódcy Kościoła Katolickiego. Jest też jedna pozytywna przepowiednia. Dotyczy ona rozwoju medycyny oraz odkrycia leków na choroby, które sprawią, że ludzie będą mogli żyć nawet 200 lat. O tym, że przepowiedni francuskiego astrologa nie powinniśmy traktować poważnie, świadczy fakt, iż jedno z proroctw dotyczących 2018 roku sugeruje, że czeka nas inwazja istot pozaziemskich, które mają zostać sprowadzone na Ziemię przez Jezusa Chrystusa. Prawdopodobieństwo takiego zdarzenia z punktu widzenia nauki jest bardzo niewielkie.
https://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/no ... spartanntp
Ciekawe przetłumaczenie .Uważam ,że przetłumaczono to na pewnego rodzaju własny-prosty sposób , a znaczenie może mieć zupełnie inny obraz rzeczywisty .To ,ze rok 2018 będzie cięż ki to jest pewne , nie tylko dla Polski, ale dla całego świata .A co do istoto pozaziemskich, to ciekawe czy w znaczeniu dosłownym, czy już są wśród Nas i czekają na odpowiedni czas

Mimo tego, że proroctwa Nostradamusa zostały spisane pięć wieków temu, wciąż wiele osób przykłada do nich ogromną wagę. Przepowiednie zostały opublikowane w 10-tomowej księdze. Według ekspertów zajmujących się badaniem zawartości pism każdy z tomów odpowiada jednemu stuleciu. Jak podaje portal „The Independent”, jeden z czterowierszy napisanych przez Nostradamusa miał dotyczyć wyborów prezydenckich w Stanach Zjednoczonych, które wygrał Donald Trump. W innej przepowiedni francuskiego astrologa, która odnosi się do porażek męskiej kobiety, niektórzy dopatrują się Hillary Clinton i jej porażki w starciu z Trumpem. Z kolei słowa Nostradamusa o umowie między dwoma światowymi imperiami oraz kupionymi głosami mogą w opinii fanów teorii spiskowych odnosić się do afery dotyczącej ingerencji Rosji w wybory w USA
Co nas czeka w 2018 roku?
W pismach Nostradamusa znajdziemy również parę przepowiedni na 2018 rok. Według astrologa będzie to dla ludzkości bardzo trudny czas. Z przepowiedni wynika, że prócz wybuchu III wojny światowej, która ma się rozpocząć od wybuchu jądrowego, świat będzie się również zmagał z ogromnym kryzysem gospodarczym. Do upadku systemu finansowego mają doprowadzić katastrofy naturalne. Rok 2018 ma również obfitować w katastrofy naturalne m.in. największe w historii USA trzęsienie ziemi czy erupcję Wezuwiusza we Włoszech
Według astrologa ludzie będą masowo migrować, ponieważ nie będą mogli się przystosować od nowych warunków spowodowanych przez globalne ocieplenie. Do chaosu ma także doprowadzić śmierć przywódcy Kościoła Katolickiego. Jest też jedna pozytywna przepowiednia. Dotyczy ona rozwoju medycyny oraz odkrycia leków na choroby, które sprawią, że ludzie będą mogli żyć nawet 200 lat. O tym, że przepowiedni francuskiego astrologa nie powinniśmy traktować poważnie, świadczy fakt, iż jedno z proroctw dotyczących 2018 roku sugeruje, że czeka nas inwazja istot pozaziemskich, które mają zostać sprowadzone na Ziemię przez Jezusa Chrystusa. Prawdopodobieństwo takiego zdarzenia z punktu widzenia nauki jest bardzo niewielkie.
https://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/no ... spartanntp
Ciekawe przetłumaczenie .Uważam ,że przetłumaczono to na pewnego rodzaju własny-prosty sposób , a znaczenie może mieć zupełnie inny obraz rzeczywisty .To ,ze rok 2018 będzie cięż ki to jest pewne , nie tylko dla Polski, ale dla całego świata .A co do istoto pozaziemskich, to ciekawe czy w znaczeniu dosłownym, czy już są wśród Nas i czekają na odpowiedni czas
- imn[a]min
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ... ASZ
Czytając tu niektóre komentarze, uważam iż są one tak nieziemskie, iż stwierdzam, że przybysze z obcego nam świata są tu w śród nas. 
- Nataraj
- MODERATOR

- Reakcje:
- Jestem: FANEM MOTOCYKLI
- Znak zodiaku:

Ja tez nie wierze w te przepowiednie... Te przepowiednie to sa dobre dla tych "nawiedzonych".... Ja uważam, ze co ma być to będzie...imn[a]min pisze: czwartek 09 lis 2017, 22:38 Czytając tu niektóre komentarze, uważam iż są one tak nieziemskie, iż stwierdzam, że przybysze z obcego nam świata są tu w śród nas.![]()
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Tez tak uważam .Myślę również ,że tak jak już wspomniałam ,że to wszystko jest przetłumaczone na jakiś swój własny sposób , a wiesz podobnie jest z Biblią , ludzie rozumieją ją różnie z wykorzystaniem do własnych potrzeb .Są pewne przekazy trudne dla przeciętnych umysłówimn[a]min pisze: czwartek 09 lis 2017, 22:38 Czytając tu niektóre komentarze, uważam iż są one tak nieziemskie, iż stwierdzam, że przybysze z obcego nam świata są tu w śród nas.![]()
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

To prawda, ale bardzo zrozumiałe i wyraziste dla fanatyków i dewotów.Mamba pisze: piątek 10 lis 2017, 16:57Tez tak uważam .Myślę również ,że tak jak już wspomniałam ,że to wszystko jest przetłumaczone na jakiś swój własny sposób , a wiesz podobnie jest z Biblią , ludzie rozumieją ją różnie z wykorzystaniem do własnych potrzeb .Są pewne przekazy trudne dla przeciętnych umysłówimn[a]min pisze: czwartek 09 lis 2017, 22:38 Czytając tu niektóre komentarze, uważam iż są one tak nieziemskie, iż stwierdzam, że przybysze z obcego nam świata są tu w śród nas.![]()
![]()
Ostatnio zmieniony piątek 10 lis 2017, 18:39 przez antychryst, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne