Moczył mi szczoteczkę w Ace". Przemoc domowa jest polskim chlebem powszednim

To dział, w którym mogą
pisać niezarejestrowani
Awatar użytkownika
gość
Reakcje:

Moczył mi szczoteczkę w Ace". Przemoc domowa jest polskim chlebem powszednim

Nieprzeczytany post autor: gość »

A jednak, jedynym marzeniem kobiet, jest posiadanie męża i dziecka oraz rodziny. Ciągnie je strasznie do tego "miodu". Sa zawstydzone, gdy im nie wychodzi, a inne chwalą, się ze ich małżonek jest dla nich "dobry". Nie bije, nie pije, nie zdradza. Szczyt marzeń.
Jak często stosowana jest przemoc wobec kobiet w Polsce?

Są szacunki, że od 150 do nawet 400 kobiet rocznie ginie w wyniku przemocy w rodzinie. Są to najczęściej przypadki śmierci z rąk własnego męża bądź partnera.

Znam wiele kobiet mówiących, że z dwojga złego wolą być popchnięte przez męża niż usłyszeć od niego, że są gówno warte.

Często ci, którzy znają sprawcę, nie są w stanie uwierzyć, że on ma dwa oblicza. Na tym polega specyfika sprawców przemocy w rodzinie, że osoba nieagresywna wobec wszystkich innych osób, staje się nią w relacji intymnej i rodzinnej. W pracy, w życiu publicznym te osoby potrafią się kontrolować. Mogę przywołać historię cenionego lekarza, który kilka razy pobił swoją ciężarną żonę, zresztą też znaną lekarkę. Ona miała dowody na pobicie, była hospitalizowana, miała obdukcje lekarskie. Do sądu lekarz przyszedł ze swoją przełożoną, ordynatorką szpitala, która powiedziała, że cała sprawa to absurd, bo przecież oskarżony jest świetnym fachowcem, pacjenci go uwielbiają. Tyle że okazało się, że oprócz tego, że jest świetnym fachowcem, bije żonę.
Bardziej drastyczny przykład jego działań był wtedy, gdy umoczył jej szczoteczkę do zębów w środku myjącym. Jak udowodnić w sądzie, że mąż moczył szczoteczkę w Ace?
https://magazyn.wp.pl/artykul/moczyl-mi ... powszednim

Awatar użytkownika
Dier
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Re: Moczył mi szczoteczkę w Ace". Przemoc domowa jest polskim chlebem powszednim

Nieprzeczytany post autor: Dier »

To jest właśnie istota problemu.
Ludzie mają jakieś nienormalne chore parcie na małżeństwo. A potem wyłążą takie kwiatki.
Zastrzegam sobie prawa autorskie do tekstów, które umieszczam. Jeśli ktoś będzie je kopiować w celach komercyjnych, to mam prawo wytoczyć sprawę i zarobić dzięki temu hajs.

Awatar użytkownika
poldas
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:
Jestem: heteroseksualny

Re: Moczył mi szczoteczkę w Ace". Przemoc domowa jest polskim chlebem powszednim

Nieprzeczytany post autor: poldas »

Może ze szczoteczki do zębów żony tak capiło iż troskliwy mąż odkażać ją musiał w tym płynie.
Ponadto;
Szczoteczkę do zębów się myje w ciepłej wodzie przed każdym użyciem.
Życie toczy się dalej.

Awatar użytkownika
wirujacypunkt
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Panna

Nieprzeczytany post autor: wirujacypunkt »

Dier pisze: sobota 10 lut 2018, 11:40 To jest właśnie istota problemu.
Ludzie mają jakieś nienormalne chore parcie na małżeństwo. A potem wyłążą takie kwiatki.

Czy zawsze takie niemoralne :?:
Takie kwiatki są także w związkach nieformalnych.
Zapewniam Ciebie, że są małżeństwa szczęśliwe, a Ty wnioskując z Twojego postu wszystkie małżensta wrzucasz do jednego wora.
W małżeństwach nie tylko kobiety są maltretowane, mężowie tez bywają ponizani, bici, poniewierani, tylko panowie nie mają odwagi żeby przyznać się do tego, a jeżeli już to robią, to jest bardzo rzadko .Przemoc może dopaść każdego w każdym związku.
Jacyś Bogowie zakpili z nas okrutnie.
(W.S.)

Awatar użytkownika
poldas
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

Dier pisze: sobota 10 lut 2018, 11:40 Ludzie mają jakieś nienormalne chore parcie na małżeństwo.
wirujacypunkt pisze: sobota 10 lut 2018, 13:26 Czy zawsze takie niemoralne ?
Ciekawa dyskusja.
Życie toczy się dalej.

Awatar użytkownika
wirujacypunkt
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Panna

Nieprzeczytany post autor: wirujacypunkt »

poldas pisze: sobota 10 lut 2018, 13:32
Dier pisze: sobota 10 lut 2018, 11:40 Ludzie mają jakieś nienormalne chore parcie na małżeństwo.
wirujacypunkt pisze: sobota 10 lut 2018, 13:26 Czy zawsze takie niemoralne ?
Ciekawa dyskusja.
Czy coś co jest nienormalne nie może być niemoralne ?
Bardzo często tak bywa, ze jedno drugiego nie wyklucza.

P.S. Przejęzyczyłam się, ale w kontekście rozmowy, czy moje przejęzyczenie jest aż tak nieprawdziwe ?
Jacyś Bogowie zakpili z nas okrutnie.
(W.S.)

Awatar użytkownika
poldas
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

Spoko [mention]wirujacypunkt[/mention]
Można być niemoralnym w danym środowisku, które to akceptuje i wtedy jest normalność.
Z tej normalności ktoś się przenosi do innego środowiska, gdzie są przyjęte powszechnie przestrzegane zasady moralne i staje się kimś nienormalnym.
Może być odwrotnie.
Moralność i normalność to jednak dwa różne pojęcia.

Proponuję również nie pisać o "przejęzyczeniu" gdyż poldas od tego dostaje lubieżnych konotacji.
Życie toczy się dalej.

Awatar użytkownika
Dier
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Dier »

wirujacypunkt pisze: sobota 10 lut 2018, 13:51
poldas pisze: sobota 10 lut 2018, 13:32

Ciekawa dyskusja.
Czy coś co jest nienormalne nie może być niemoralne ?
Bardzo często tak bywa, ze jedno drugiego nie wyklucza.

P.S. Przejęzyczyłam się, ale w kontekście rozmowy, czy moje przejęzyczenie jest aż tak nieprawdziwe ?
Ja tylko dodam, że ludzie niemoralni mają najczęściej normalne podejście do sprawy. :D
Zastrzegam sobie prawa autorskie do tekstów, które umieszczam. Jeśli ktoś będzie je kopiować w celach komercyjnych, to mam prawo wytoczyć sprawę i zarobić dzięki temu hajs.

Sylwia
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: aniołem bez skrzydeł;)

Nieprzeczytany post autor: Sylwia »

Zgadza się przemoc może występować w każdym związku.
I przemoc niejedno ma imię. Większość uważa, że jak kobieta nie chodzi z siniakami to jest wszystko cudownie; gorsza jest przemoc psychiczna.
Podlega to już pod znęcanie, a za to jest Kodeks Karny.
Przemoc może być również seksualna, ekonomiczna ...

Awatar użytkownika
poldas
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

Wiesz co [mention]Sylwia[/mention] ?
Niegdysiejsza moja żona dobierała się do mnie w łóżku.
Ja uparłem się, że nie.
No i tak mnie molestowała do rana, ale nie osiągnęła tego, co chciała.
Rezultat był taki, że ona niewyspana pojechała do pracy,
a ja niewyspany zawiozłem dzieci do szkoły.

Dam konia z rzędem temu, kto powie kto się tu nad kim znęcał.
Życie toczy się dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „KĄCIK DLA GOŚCI”