Cała prawda o Syjonistach
Re: Cała prawda o Syjonistach
Obecny naród żydowski nie jest już narodem wybranym przez Boga i nie cieszy się uprzywilejowaną pozycją. Nie ma podstawy biblijnej żeby żydzi się tym chełpili.
- kana
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: kobieta
Zapomniałam dodać. W tych cytatach jest mowa o przeciwnikach Izraela, co się z nimi stanie...że ciała będą gnić i odpadać od kości ...itp. Opis ten zrozumiałam tak, że Izrael rzuci bombę atomową.
W licznych opisach jasnowidzów, często jest mowa o bombie atomowej, choć nikt takiego określenia nie użył. Ale opisują, że wielka jasność, że oślepia, że nic po tym nie będzie nadawało się do jedzenia..itp.
W interpretacjach wskazują na kraje muzułmańskie, że to one będą sprawcami.
A tu proszę, jest to też w Biblii, która za sprawców uznaje Izrael.
Czy w to wszystko wierzę? Sama nie wiem.
W licznych opisach jasnowidzów, często jest mowa o bombie atomowej, choć nikt takiego określenia nie użył. Ale opisują, że wielka jasność, że oślepia, że nic po tym nie będzie nadawało się do jedzenia..itp.
W interpretacjach wskazują na kraje muzułmańskie, że to one będą sprawcami.
A tu proszę, jest to też w Biblii, która za sprawców uznaje Izrael.
Czy w to wszystko wierzę? Sama nie wiem.
W Biblii nie ma takiej interpretacji wydarzeń. Jest to wymysł i nadinterpretacja ludzi.
Mojżesz Mendelssohn (1729-1786) twierdził, iż Żydzi zostaną zaakceptowani, jeśli oswobodzą się z więzów Talmudu i przystosują do kultury Zachodu. Ówczesny świat nieżydowski darzył go dużym szacunkiem. Jednakże nawrót zaciekłego antysemityzmu w XIX wieku, szczególnie w „chrześcijańskiej” Rosji, odebrał złudzenia stronnikom tego ruchu, toteż wielu z nich zajęło się szukaniem politycznego schronienia dla swego narodu. Zaniechali myśli o osobowym Mesjaszu, który zaprowadzi ich do Izraela, a zaczęli dążyć do ustanowienia państwa żydowskiego innymi środkami. W ten sposób zrodził się syjonizm, nazwany przez pewien autorytet „zeświecczonym (...) mesjanizmem żydowskim”.
Wymordowanie około sześciu milionów europejskich Żydów w rozpętanym przez hitlerowców holocauście (1935-1945) stało się decydującym bodźcem dla syjonizmu i zjednało mu powszechnie sporą sympatię. W roku 1948 spełniło się marzenie jego zwolenników — utworzono państwo Izrael. Tak oto doszliśmy do judaizmu współczesnego.
sh-380
Wymordowanie około sześciu milionów europejskich Żydów w rozpętanym przez hitlerowców holocauście (1935-1945) stało się decydującym bodźcem dla syjonizmu i zjednało mu powszechnie sporą sympatię. W roku 1948 spełniło się marzenie jego zwolenników — utworzono państwo Izrael. Tak oto doszliśmy do judaizmu współczesnego.
sh-380
- kana
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
Trochę się zmartwiłam, że powstają następne antypolskie książki.
Nagonka na Polaków, trwa.
Odnoszę wrażenie, że Żydzi chcą Polaków zniewolić i zrobić z nich tanią siłę roboczą. Tak samo jak Niemcy w czasie II-ej wojny św. I całkiem dobrze im to wychodzi.
Czy to błędne wrażenie? Może...
Parę dni temu oglądałam mapę różnych złóż, występujących w Polsce. Okazuje się, że jesteśmy dość bogatym krajem.
Czemu tego nie eksploatujemy? Jakie siły stoją za tym, by te złoża pozostały nienaruszone?
Mamy np. spore złoża gazu, nie tylko łupkowego. Kiedyś Rosjanie zakazali eksploatacji, a dziś kto nam tego zakazuje?
Przeglądałam strony internetowe, na całkiem inny temat. Natrafiłam na następną przepowiednię i to dość starą.
Znowu było, że Polska będzie silnym krajem i było ostrzeżenie dla Żydów, by zbyt się nie panoszyli, bo źle skończą.
Jak napisałam, tak nie do końca wierzę w przepowiednie, ale i tak szalenie podniosło mnie to na duchu, napełniło optymizmem.
Nagonka na Polaków, trwa.
Odnoszę wrażenie, że Żydzi chcą Polaków zniewolić i zrobić z nich tanią siłę roboczą. Tak samo jak Niemcy w czasie II-ej wojny św. I całkiem dobrze im to wychodzi.
Czy to błędne wrażenie? Może...
Parę dni temu oglądałam mapę różnych złóż, występujących w Polsce. Okazuje się, że jesteśmy dość bogatym krajem.
Czemu tego nie eksploatujemy? Jakie siły stoją za tym, by te złoża pozostały nienaruszone?
Mamy np. spore złoża gazu, nie tylko łupkowego. Kiedyś Rosjanie zakazali eksploatacji, a dziś kto nam tego zakazuje?
Przeglądałam strony internetowe, na całkiem inny temat. Natrafiłam na następną przepowiednię i to dość starą.
Znowu było, że Polska będzie silnym krajem i było ostrzeżenie dla Żydów, by zbyt się nie panoszyli, bo źle skończą.
Jak napisałam, tak nie do końca wierzę w przepowiednie, ale i tak szalenie podniosło mnie to na duchu, napełniło optymizmem.
- poldas
- ZBANOWANY

- Reakcje:
- Jestem: heteroseksualny
Możesz wrzucić tę mapkę, albo podać odnośnik?kana pisze: czwartek 12 kwie 2018, 19:21 Parę dni temu oglądałam mapę różnych złóż, występujących w Polsce. Okazuje się, że jesteśmy dość bogatym krajem.
Życie toczy się dalej.
- kana
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
Przeglądałam stronki - Nie uwierzysz" "Musisz to wiedzieć" - dla mnie to nowość, bardzo ciekawe.
Wydawało mi się, że to tam przeczytałam i zobaczyłam tą mapkę. Pokazano ją kilkakrotnie i był to oficjalny wydruk mapy geodezyjnej.
Teraz zajrzałam na te strony, w tej chwili mapy nie znalazłam.
Możliwe, że teraz to pominęłam, albo jak to ja, przerzuciłam coś dalej i tam to było.
Na przyszłość postaram się być bardziej konkretna i zaznaczać, skąd te wiadomości biorę.
Oczywiście, o ile są nowe, bo dużo informacji które podaję, są to informacje sprzed lat, które kiedyś przeczytałam.
Wydawało mi się, że to tam przeczytałam i zobaczyłam tą mapkę. Pokazano ją kilkakrotnie i był to oficjalny wydruk mapy geodezyjnej.
Teraz zajrzałam na te strony, w tej chwili mapy nie znalazłam.
Możliwe, że teraz to pominęłam, albo jak to ja, przerzuciłam coś dalej i tam to było.
Na przyszłość postaram się być bardziej konkretna i zaznaczać, skąd te wiadomości biorę.
Oczywiście, o ile są nowe, bo dużo informacji które podaję, są to informacje sprzed lat, które kiedyś przeczytałam.
- kana
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
Zajrzałam do - mapa rozmieszczenia złóż surowców, mapa geologiczna kopalin..itp..Tam tez coś było, ale nie chciało mi się sprawdzać.
- kana
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
Za to po drodze, trafiłam na następną przepowiednię, tyczącą rozwoju Polski, po dość trudnym dla niej okresie.
Ja mam taką teorię - jak dwa razy potknę się na tej samej drodze, to przypadek. Ale jak trzeci raz, to już jest albo ostrzeżenie, albo informacja dla mnie.
To już było trzeci raz...skąd tyle przypadków?
Ja mam taką teorię - jak dwa razy potknę się na tej samej drodze, to przypadek. Ale jak trzeci raz, to już jest albo ostrzeżenie, albo informacja dla mnie.
To już było trzeci raz...skąd tyle przypadków?
D.Duke, dobrze daje:P
Judejczycy to tylko jedno z 12 plemion Izraela.
Tak, za te ich wszystkie obrzydlistwa spadnie na nich wielka kara...Bóg ma się wtrąci aby ocalić resztkę wierzących ze wszystkich narodów(Izrael Boży)
Judejczycy to tylko jedno z 12 plemion Izraela.
Tak, za te ich wszystkie obrzydlistwa spadnie na nich wielka kara...Bóg ma się wtrąci aby ocalić resztkę wierzących ze wszystkich narodów(Izrael Boży)
Ostatnio zmieniony czwartek 20 wrz 2018, 02:54 przez Hei, łącznie zmieniany 1 raz.