Watykan i III Rzesza - bezbożny sojusz

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: wiedźma:)
Znak zodiaku: Ryby

Watykan i III Rzesza - bezbożny sojusz

Nieprzeczytany post autor: awareness »

Kościół zawsze zajmował się polityką, bo polityka to władza i pieniądze. Nic się nie zmieniło do dzisiaj, to ośmiornica hodowana na własnym łonie społeczeństw. Sami to wspieramy i dajemy się robić w bambuko. Nie umniejszając oczywiście Bogu. Co Bogu to Bogu co człowiekowi to człowiekowi. Takich ciemnych sprawek jest dużo na przestrzeni działalności kościoła idąc wstecz przez wieki. Pytanie brzmi Komu służą? Napewno nie Bogu, ale złotemu cielcowi za wszelką cenę

Wiem, że nic nie wiem - SOKRATES

Awatar użytkownika
kaRika
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:
Jestem: wróżka dzwoneczek

Re: Watykan i III Rzesza - bezbożny sojusz

Nieprzeczytany post autor: kaRika »

awareness pisze: sobota 29 wrz 2018, 12:57 Kościół zawsze zajmował się polityką, bo polityka to władza i pieniądze. Nic się nie zmieniło do dzisiaj, to ośmiornica hodowana na własnym łonie społeczeństw. Sami to wspieramy i dajemy się robić w bambuko. Nie umniejszając oczywiście Bogu. Co Bogu to Bogu co człowiekowi to człowiekowi. Takich ciemnych sprawek jest dużo na przestrzeni działalności kościoła idąc wstecz przez wieki. Pytanie brzmi Komu służą? Napewno nie Bogu, ale złotemu cielcowi za wszelką cenę

BOgU - raczej mało dajemy się robić w bambuko. Idąc w przez wieki z dupy jeża - nie porównuj dzis do kiedyś - bo to ma się nijak .Inna mentalność , sytuacja itd.

Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

kaRika pisze: poniedziałek 22 paź 2018, 10:18
awareness pisze: sobota 29 wrz 2018, 12:57 Kościół zawsze zajmował się polityką, bo polityka to władza i pieniądze. Nic się nie zmieniło do dzisiaj, to ośmiornica hodowana na własnym łonie społeczeństw. Sami to wspieramy i dajemy się robić w bambuko. Nie umniejszając oczywiście Bogu. Co Bogu to Bogu co człowiekowi to człowiekowi. Takich ciemnych sprawek jest dużo na przestrzeni działalności kościoła idąc wstecz przez wieki. Pytanie brzmi Komu służą? Napewno nie Bogu, ale złotemu cielcowi za wszelką cenę

BOgU - raczej mało dajemy się robić w bambuko. Idąc w przez wieki z dupy jeża - nie porównuj dzis do kiedyś - bo to ma się nijak .Inna mentalność , sytuacja itd.
Nadal ciągła manipulacja, poddaństwo " wiernych" zdzieranie kasy i zasiewanie lęków. Nic się nie zmieniło

Awatar użytkownika
kaRika
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

hm zdzierania aksy brak - nie chcesz nie dajesz. Poddaństwa wiernych też nie ma bo koleś może w każdej chwili pusty kościół. Lękow też nie ma zasiewania. Coś ci się pomyliło

Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

kaRika pisze: poniedziałek 22 paź 2018, 20:07 hm zdzierania aksy brak - nie chcesz nie dajesz. Poddaństwa wiernych też nie ma bo koleś może w każdej chwili pusty kościół. Lękow też nie ma zasiewania. Coś ci się pomyliło
Lęki przed piekłem, karą boską, potępieniem wiecznym itd...
Zdzieranie kasy odbywa się poprzez organizowanie pielgrzymek, dojenie pieniędzy poprzez rząd od podatników, robienie bisnesów bez odpowiedzialności vatowskiej, zdzieranie za pogrzeby, śluby i inne okazje okolicznościowe.
Pobieranie pieniędzy za wjazd kamieniarzy na cmentarz, za wystawienie nagrobka np 10% od jego wartości itd...
Największym dojarzem i oszustem jest Rydzyk.
Skąd biskupi mają tyle kasy że mają po kilka mieszkań, apartamenty jak jeden z biskupów w W-wie o metrażu 700 mkw? Drugi apartament wwe Włoszech Z tacy? Wyliczankę tak mogę ciągnąć i ciągnąć

Uczciwych księży takich prawdziwych z powołania na palcach można wyliczyć. To cały system który wspiera nasze państwo z naszych pieniędzy i tych niewierzących też

Patrząc historycznie i teraz ci świętoszkowaci powinni się w ogniu piekielnym smażyć, ale jest pytanie; Czy sami wierzą w piekło? Chyba nie bo nie widzę u nich bogobojności ale ciśnienie na władzę i kasę. Popatrz czym jeżdżą? Na to trzeba mieć pieniądz na utrzymanie opłaty. Niektórzy mają takie wypasione fury i nówki nieśmigane że Ty w życiu się takiej nie dorobisz.

Biedny Rydzyk też dostał samochody od bezdomnego i pech bezdomny Stanisław umarł:)

Burdele tez zaliczają Wiesz ile kosztuje paczka paluszków w budrelu w W-wie? 10 lat temu kosztowała 80 zł zatem ile kosztują usługi?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 paź 2018, 22:34 przez awareness, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaRika
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

awareness pisze: poniedziałek 22 paź 2018, 22:31
kaRika pisze: poniedziałek 22 paź 2018, 20:07 hm zdzierania aksy brak - nie chcesz nie dajesz. Poddaństwa wiernych też nie ma bo koleś może w każdej chwili pusty kościół. Lękow też nie ma zasiewania. Coś ci się pomyliło
Zdzieranie kasy odbywa się poprzez organizowanie pielgrzymek, dojenie pieniędzy poprzez rząd od podatników, robienie bisnesów bez odpowiedzialności vatowskiej, zdzieranie za pogrzeby, śluby i inne okazje okolicznościowe.
Pobieranie pieniędzy za wjazd kamieniarzy na cmentarz, za wystawienie nagrobka np 10% od jego wartości itd...
Skąd biskupi mają tyle kasy że mają po kilka mieszkań, apartamenty jak jeden z biskupów w W-wie o metrażu 700 mkw? Drugi apartament wwe Włoszech Z tacy? Wyliczankę tak mogę ciągnąć i ciągnąć

Uczciwych księży takich prawdziwych z powołania na palcach można wyliczyć. To cały system który wspiera nasze państwo z naszych pieniędzy i tych niewierzących też

Patrząc historycznie i teraz ci świętoszkowaci powinni się w ogniu piekielnym smażyć, ale jest pytanie; Czy sami wierzą w piekło? Chyba nie bo nie widzę u nich bogobojności ale ciśnienie na władzę i kasę. Popatrz czym jeżdżą? Na to trzeba mieć pieniądz na utrzymanie opłaty. Niektórzy mają takie wypasione fury i nówki nieśmigane że Ty w życiu się takiej nie dorobisz.

Biedny Rydzyk też dostał samochody od bezdomnego i pech bezdomny Stanisław umarł:)

Burdele tez zaliczają Wiesz ile kosztuje paczka paluszków w budrelu w W-wie? 10 lat temu kosztowała 80 zł zatem ile kosztują usługi?
có z lęku nie ma nikt nikogo nie straszy. Acha czyli rozumiem że ty ze swoich zapłacisz organiście , za pracę księdzu ( tak to jego praca no patrz), potem pobiegasz se po urzędach, opłacisz opłaty za wydanie aktu, za prąd, kamieniarzom , za załatwienie z administracją cmentarza itd itd . Czyli zdzieranie z dupy jeża , :D Raczej nie możesz ciągnąć bo bierzesz to co wygodne omijając jakieś :D 90 procent, nikt nie doi niczego od podatników - wszystko dobrowolne - tylko podatki są pewne reszta nie :D

Awatar użytkownika
kaRika
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Reakcje:

A rozumiem że ty sobie popracujesz miesiąc za darmo ? ;D

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Rak

Nieprzeczytany post autor: Belial »

kaRika pisze: wtorek 23 paź 2018, 11:25 usługi?
, za pracę księdzu ( tak to jego praca no patrz),
[/quote]

Co takiego ? To jest posługa i on nie powinien brać za to pieniędzy. To nie jest w żadnym wypadku praca.
Byłem z Legionem,kryłem się w Neronie, byłem też w Judaszu. Imię me Belial.

Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

kaRika pisze: wtorek 23 paź 2018, 11:25
awareness pisze: poniedziałek 22 paź 2018, 22:31

có z lęku nie ma nikt nikogo nie straszy. Acha czyli rozumiem że ty ze swoich zapłacisz organiście , za pracę księdzu ( tak to jego praca no patrz), potem pobiegasz se po urzędach, opłacisz opłaty za wydanie aktu, za prąd, kamieniarzom , za załatwienie z administracją cmentarza itd itd . Czyli zdzieranie z dupy jeża , :D Raczej nie możesz ciągnąć bo bierzesz to co wygodne omijając jakieś :D 90 procent, nikt nie doi niczego od podatników - wszystko dobrowolne - tylko podatki są pewne reszta nie :D
1. Praca księdza? To nie zawód, ale powołanie duchowe. Msza to to co innego niż praca drwala. Kto zarabia np. 350 zł za niecałą godzinę mszy żałobnej, albo i więcej bez podatku? 5 takie mszy i ma więcej niż ciężko pracujący podatnik przez cały miesiąc po 8 i więcej godzin, a z tego ma potrącony podatek który częściowo idzie na utrzymanie tych darmozjadów. Ponadto dostają od państwa wynagrodzenie o czym się nie mówi
Modlitwa to ich powinność
2. Organiście się osobno płaci
3. Kamieniarze nie potrzebują prądu na cmentarzu. Mają gotowe przycięte płyty które tylko składają.
4.Niepłacenie podatku to okradanie społeczeństwa
Mało wiesz widać, i chociaż byś wiedziała udawała byś że to nieprawda. Dlatego rozmowa z takimi ludźmi jest trudna i nic nie wnosi ponieważ ci ludzie zaklinają rzeczywistość mówiąc na czarne że jest białe i odwrotnie :dziekujaca:
Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 11:49 przez awareness, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gugu77
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: kosmita

Nieprzeczytany post autor: gugu77 »

Sprawa ta jest mocno dwuznaczna.
Zresztą papez ówczesny był Niemcem,prawda?
w reku mam roze
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”