Prawda i mity o II W.Ś według Ciekawego
- Jola
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Re: Prawda i mity o II W.Ś według Ciekawego
[mention]Ciekawy[/mention]
Jeszcze jedno
Powiesz pewnie że po II WS nie również Band UPA
Które mordowali ludzi właśnie Polaków .. już nie mówiąc ile wiosek spłonęło jeszcze w tamtym okresie w Bieszczadach
A kim oni byli ?
Powiem Ci niedobitkami Niemców , Ukraińców
Jeszcze jedno
Które mordowali ludzi właśnie Polaków .. już nie mówiąc ile wiosek spłonęło jeszcze w tamtym okresie w Bieszczadach
A kim oni byli ?
Ostatnio zmieniony wtorek 14 maja 2019, 10:59 przez Jola, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem jaka jestem i nic tego nie zmieni
- Belial
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Daj spokój @Jola to i tak nic nie da. Szkoda Twojego czasu na tłumaczenie temu gamoniowi czegokolwiek W UPA nie było Niemców oni działali w swoich bandach nazywały się Werwolf.Jola pisze: wtorek 14 maja 2019, 10:58 @Ciekawy
Jeszcze jedno
Które mordowali ludzi właśnie Polaków ..
A kim oni byli ?
Ostatnio zmieniony wtorek 14 maja 2019, 11:01 przez Belial, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłem z Legionem,kryłem się w Neronie, byłem też w Judaszu. Imię me Belial.
- Gabriel
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Sobą
To prawda. Niemcy i Ukraińcy nigdy nie byli naszymi przyjaciółmi. I nadal nimi nie są.Jola pisze: wtorek 14 maja 2019, 10:58 @Ciekawy
Jeszcze jedno
A kim oni byli ?
Tylko silni nie ulegają pokusom.
- gugu77
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: kosmita
Pawel Jasienica...
Autor Polski Piastow, Polski Jagiellonow, Rzeczpospolitej Obojga Narodow....
I innych...
Pisal, w przeciwienstwie do naszego autora, przepiekna polszczyzna...
w reku mam roze
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...
- Jola
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Bo nie byli i nie saGabriel pisze: wtorek 14 maja 2019, 11:02To prawda. Niemcy i Ukraińcy nigdy nie byli naszymi przyjaciółmi. I nadal nimi nie są.Jola pisze: wtorek 14 maja 2019, 10:58 @Ciekawy
Jeszcze jedno
A kim oni byli ?
Jestem jaka jestem i nic tego nie zmieni
- Belial
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Wg mnie jednymi naszymi przyjaciółmi są Węgrzy. Co do Ukraińców to udają przyjaźń bo tego wymaga ich sytuacja, ale gdyby mieli możliwość to by nam drugi Wołyń zafundowali.
- Nataraj
- MODERATOR

- Reakcje:
- Jestem: FANEM MOTOCYKLI
- Znak zodiaku:

Ano właśnie... Dzięki, że mi przypomniałeś..gugu77 pisze: wtorek 14 maja 2019, 11:06Pawel Jasienica...
Autor Polski Piastow, Polski Jagiellonow, Rzeczpospolitej Obojga Narodow....
I innych...
Pisal, w przeciwienstwie do naszego autora, przepiekna polszczyzna...
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !
- Gabriel
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Sobą
Nie na darmo jest powiedzenie: Polak i Węgier dwa bratanki. I do bitki i do szklanki.Belial pisze: wtorek 14 maja 2019, 11:15 Wg mnie jednymi naszymi przyjaciółmi są Węgrzy. Co do Ukraińców to udają przyjaźń bo tego wymaga ich sytuacja, ale gdyby mieli możliwość to by nam drugi Wołyń zafundowali.
A Ukraińcy no to wiadomo, że to fałszywi przyjaciele. Podobnie jak i Niemcy.
Tylko silni nie ulegają pokusom.
- Ciekawy
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Tajemniczy...
- Znak zodiaku:

No, być może, Ukraińcy nie byli przyjaciółmi dla Nas, ale to nie oznacza, że, obecnie, niektórzy młodzi Ukraińcy popierają tamte wydarzenia, gdzie zabijano bestialsko Polaków i nie tylko Polaków.
O Niemcach to już nie wspominam, bo oni nigdy nie byli zbyt przychylnie nastawieni do Polaków.
Jednak, nie można ciągle się powoływać na czasy wojenne, gdzie dokonywali tego ludzie, którzy już nie żyją, a jeżeli jacyś żyją, to są starymi dziadkami, którzy też, za chwilę umrą.
To, że, niektórzy, młodzi Ukraińcy popierają UPA, to jest ich sprawa. Ale sami by już nie dokonywali takich zbrodni. Są pojedyncze przypadki, jak jakiś Ukrainiec, mieszkający w Polsce, czy przyjeżdżający do Polski, pobije Polaka i go okradnie.
Jednak, są opinie niektórych Polaków, którzy pracują z Ukraińcami w różnych branżach, że są Ukraińcy spokojni, w porządku i nikomu nie wadzą.
Można się nie tylko z takimi dogadywać w miejscach pracy, ale nawet być w dobrych i bliskich relacjach.
Tak więc, nie można wszystkich Ukraińców wpychać do jednego worka.
Polacy też siebie często nie szanują i, wzajemnie się okradają, co już było popularne w czasie wojny.
A jak dzisiaj jest? Pełno jest przestępczości, oszustwa, gdzie: Polak Polaka wyzyskuje, okrada i za to jeszcze nie przeprasza.
Ja nie będę już wymieniał przestępstw, jakie Polacy dokonują.
Popatrzmy też na siebie, a nie tylko na Ukraińców, czy Niemców.
My nie jesteśmy lepsi od nich. Tyle tylko, że podczas wojny, Polacy siebie nie mordowali, ale razem walczyli z wrogiem.
Ale to nie znaczyło, że nie było takich Polaków, którzy siebie wykorzystywali.
I ja tylko zaznaczę, że na Wołyniu, UPA nie mordowała tylko samych Polaków, ale i własnych rodaków. Jak niektórzy Ukraińcy się im sprzeciwiali, to też byli za to zabijani. Bo z opowieści żyjących, starszych ludzi na tamtych terenach, byli Ukraińcy dobrzy, którzy wstawiali się za Polakami i im pomagali.
Nie każdy Ukrainiec był zły i nie każdy taki jest obecnie. Tam, na Wołyniu, mieszkali ze sobą i Polacy, i Ukraińcy.
O Niemcach to już nie wspominam, bo oni nigdy nie byli zbyt przychylnie nastawieni do Polaków.
Jednak, nie można ciągle się powoływać na czasy wojenne, gdzie dokonywali tego ludzie, którzy już nie żyją, a jeżeli jacyś żyją, to są starymi dziadkami, którzy też, za chwilę umrą.
To, że, niektórzy, młodzi Ukraińcy popierają UPA, to jest ich sprawa. Ale sami by już nie dokonywali takich zbrodni. Są pojedyncze przypadki, jak jakiś Ukrainiec, mieszkający w Polsce, czy przyjeżdżający do Polski, pobije Polaka i go okradnie.
Jednak, są opinie niektórych Polaków, którzy pracują z Ukraińcami w różnych branżach, że są Ukraińcy spokojni, w porządku i nikomu nie wadzą.
Można się nie tylko z takimi dogadywać w miejscach pracy, ale nawet być w dobrych i bliskich relacjach.
Tak więc, nie można wszystkich Ukraińców wpychać do jednego worka.
Polacy też siebie często nie szanują i, wzajemnie się okradają, co już było popularne w czasie wojny.
A jak dzisiaj jest? Pełno jest przestępczości, oszustwa, gdzie: Polak Polaka wyzyskuje, okrada i za to jeszcze nie przeprasza.
Ja nie będę już wymieniał przestępstw, jakie Polacy dokonują.
Popatrzmy też na siebie, a nie tylko na Ukraińców, czy Niemców.
My nie jesteśmy lepsi od nich. Tyle tylko, że podczas wojny, Polacy siebie nie mordowali, ale razem walczyli z wrogiem.
Ale to nie znaczyło, że nie było takich Polaków, którzy siebie wykorzystywali.
I ja tylko zaznaczę, że na Wołyniu, UPA nie mordowała tylko samych Polaków, ale i własnych rodaków. Jak niektórzy Ukraińcy się im sprzeciwiali, to też byli za to zabijani. Bo z opowieści żyjących, starszych ludzi na tamtych terenach, byli Ukraińcy dobrzy, którzy wstawiali się za Polakami i im pomagali.
Nie każdy Ukrainiec był zły i nie każdy taki jest obecnie. Tam, na Wołyniu, mieszkali ze sobą i Polacy, i Ukraińcy.
Czasami smutne i trudne życie... 

- Belial
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Ta mieszkali ze sobą po sąsiedzku i potem sąsiad sąsiada mordował widłami. Byli Ukraińcy, którzy ratowali Polaków fakt tylko że ci Ukraińcy to mieszkają teraz w Donbasie i walczą z resztą tej banderowskiej hołoty. A liczba popierających banderyzm młodych Ukraińców jest zatrważająca. Ukropy w Polsce są mili i w porządku a jacy mają być ? Skoro są w mniejszości i są zależni od nas przynajmniej jak na razie.
Można nie lubić Rosjan, bać się ich. Ale podobno jak jeszcze Tusk był premierem to Wołodia proponował mu współny rozbiór tego tworu Ukraina .Szkoda że Tusk się nie zgodził.
https://www.newsweek.pl/swiat/putin-sug ... pl/fcmzqn4
Można nie lubić Rosjan, bać się ich. Ale podobno jak jeszcze Tusk był premierem to Wołodia proponował mu współny rozbiór tego tworu Ukraina .Szkoda że Tusk się nie zgodził.
https://www.newsweek.pl/swiat/putin-sug ... pl/fcmzqn4