Praca w sklepie spożywczym?

To dział, w którym mogą
pisać niezarejestrowani
Awatar użytkownika
gosc
Reakcje:

Praca w sklepie spożywczym?

Nieprzeczytany post autor: gosc »

Witam, pracuje w sklepie spożywczym,jako zwykła ekspedientka, mam 45 lat. Praca jest nawet dobrze płatna. Wcześniej pracowałam wiele lat w biurze, mam mgr. Czy taka praca dla ludzi bez wykształcenia urąga mojej godności? Tak twierdzi rodzina.

Awatar użytkownika
Nataraj
MODERATOR
MODERATOR
Reakcje:
Jestem: FANEM MOTOCYKLI
Znak zodiaku: Rak

Re: Praca w sklepie spożywczym?

Nieprzeczytany post autor: Nataraj »

gosc pisze: środa 30 paź 2019, 12:51 Witam, pracuje w sklepie spożywczym,jako zwykła ekspedientka, mam 45 lat. Praca jest nawet dobrze płatna. Wcześniej pracowałam wiele lat w biurze, mam mgr. Czy taka praca dla ludzi bez wykształcenia urąga mojej godności? Tak twierdzi rodzina.
To Twoja rodzina nie wie, że do każdej pracy potrzebne jest jakiekolwiek wykształcenie ? Teraz do pracy w zawodzie sprzątaczki niektórzy pracodawcy preferują osoby co najmniej ze średnim wykształceniem...
Rodzina nie powinna wtrącać się do Twojej pracy.. To tylko i wyłącznie Twój wybór jaką pracę wykonujesz.. Nie widzę nic niegodnego ani urągającego w pracy, którą wykonujesz..
Słabi szukają zemsty, silni wybaczają,
a inteligentni ignorują !
Najlepsza reakcja, to brak reakcji !

Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: wiedźma:)
Znak zodiaku: Ryby

Nieprzeczytany post autor: awareness »

gosc pisze: środa 30 paź 2019, 12:51 Witam, pracuje w sklepie spożywczym,jako zwykła ekspedientka, mam 45 lat. Praca jest nawet dobrze płatna. Wcześniej pracowałam wiele lat w biurze, mam mgr. Czy taka praca dla ludzi bez wykształcenia urąga mojej godności? Tak twierdzi rodzina.
Rób to co Ty chcesz robić, a rodzinie nic do tego
Wiem, że nic nie wiem - SOKRATES

Awatar użytkownika
szczerbus9
zadomowiony
zadomowiony
Reakcje:
Jestem: Smok
Znak zodiaku: Waga

Nieprzeczytany post autor: szczerbus9 »

Ach ta rodzina... Sam też fajnie ostatnio miałem... Zmieniałem pracę i nowa firma ma teoretycznie gorszą opinię, a właściwie miała x lat temu... Ale jak wytłumaczyłem za co i ile mi płacą to się zamknęli...

A co do godności pracy... Czy jest uczciwa i pozwala byś nie liczyła każdej złotówki? Oraz czy sama się dobrze w niej czujesz? Jeżeli tak, to uważam, że to godna praca...
Karwowski z Uchań, ale on nie żyje. Wypił na raz 10 litrów samogonów i zaczął szaleć po wsi, aż wreszcie ktoś pokazał mu lustro i starzec padł na swój widok jak rażony piorunem.

Awatar użytkownika
gugu77
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: kosmita

Nieprzeczytany post autor: gugu77 »

awareness pisze: środa 30 paź 2019, 14:48
Rób to co Ty chcesz robić, a rodzinie nic do tego
10/10

PS. Zapraszam na nasze forum.
w reku mam roze
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...

Awatar użytkownika
tośka
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: tośka »

żadna uczciwa praca nie urąga niczyjej godności
pier...e cytowanie :zlosliwiec:

Awatar użytkownika
awareness
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: wiedźma:)
Znak zodiaku: Ryby

Nieprzeczytany post autor: awareness »

Żadna praca nie hańbi jeśli spełnia oczekiwania zainteresowanego
Wiem, że nic nie wiem - SOKRATES

Awatar użytkownika
Ciekawy
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Tajemniczy...
Znak zodiaku: Skorpion

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

No to trochę odświeżę temat.

Nie słyszałem jeszcze, żeby ludzie, jako "zwykli ekspedienci" mieli dobre pensje za taką prace w Polsce.
Przeważnie, praca w małych sklepach nie jest wcale dobrze płatna albo tylko w niektórych sklepach.
Nie słyszałem jeszcze, żeby, w Polsce, w zwykłych sklepach spożywczych płacono sprzedawcom średnią krajową pensje.
Przeważnie to jest najniższa pensja. A to jest wcale dobra pensja i wszyscy o tym wiemy, jak na polskie warunki.
Teraz do każdej pracy musi być jakieś wykształcenie. Zależy od branży, od tego, jakie, kto ma kwalifikacje.
Czy się ktoś do czegoś nadaje.

Nie każde wykształcenie i nie każde kwalifikacje są adekwatne do wykonywanej pracy.
To zależy, co ktoś ukończył i, czy to jest dobry kierunek do rynku pracy, czy też nie.
Czasami smutne i trudne życie... :slonko:

Awatar użytkownika
imn[a]min
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: ... ASZ

Nieprzeczytany post autor: imn[a]min »

Sprzedawca to nie jest praca dla ludzi bez wykształcenia, bo by mieć prawo pracy w tym zawodzie trzeba skończyć przynajmniej Zasadniczą Szkołę Zawodową (zawód sprzedawca), lub Technikum handlowe (technik handlowiec). Czyli jakieś wykształcenie trzeba mieć.
A rodzina to już chyba na Olimpie mieszka, bo jak z pogardą mówi o ludziach bez średniego wykształcenia, iż to ludzie bez wykształcenia.
:dziadek:

Awatar użytkownika
Jola
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Znak zodiaku: Waga

Nieprzeczytany post autor: Jola »

Powiem tak
Zadna praca nie Hańbi
Ludzie w sklepach jak Ci się wydaję nie są tylko bez szkoły ale rownież jak TY pracują ludzie wykszytalceni ..
Znalam kiedyś Sprzataczkę po studiach i z milą Chęcią pracowala i żetelnie
Jestem jaka jestem i nic tego nie zmieni

ODPOWIEDZ

Wróć do „KĄCIK DLA GOŚCI”