Zastanawiam się, czy tylko klęczały i całowały w rękę?
Wszak wszystko można urozmaicić
Co Wy na to

Masz pierścienie na palcach?sindbad pisze: poniedziałek 19 gru 2022, 11:19 w wielu krajach do dzis są róznego rodzaju obrzedy które deliktnie rzecz ujmując nie przejdą w krajach uważanych za świeckie..,tak to jest co kraj to obyczaj....co do tematu..ja lubie jak mnie moja kobieta ,,całuje'' w klejnoty..![]()

na codzień niie mam z uwagi na przepisy bezpieczeństwa..ale na wakacjach cos tam czasami zakładam..

jak zostane biskupem ?Lady Li pisze: wtorek 20 gru 2022, 06:22Masz pierścienie na palcach?sindbad pisze: poniedziałek 19 gru 2022, 11:19 w wielu krajach do dzis są róznego rodzaju obrzedy które deliktnie rzecz ujmując nie przejdą w krajach uważanych za świeckie..,tak to jest co kraj to obyczaj....co do tematu..ja lubie jak mnie moja kobieta ,,całuje'' w klejnoty..![]()

hehe dobre...nie bez żartów..mam sygnet kupiony 30 lat temu od cygana..głowa lwa..nawet nie wiem ile wazy ale kosztowny drobiazg z uwagi na obecne ceny złota..

Się tak nie ciesz - lepiej sobie sprawdź, czy to szlachetny kruszec

dobre...to tak jak uczyc księdza pacierza...a swoją droga takie własnoręczne rękodzieła od rodzin cygańskich są jak diamenty wśród kupy kamieni..mam tez krzyz ręcznie robiony i tez od złotnika który kupił go od cygana....Lady Li pisze: wtorek 20 gru 2022, 13:37Się tak nie ciesz - lepiej sobie sprawdź, czy to szlachetny kruszecsindbad pisze: wtorek 20 gru 2022, 11:57
hehe dobre...nie bez żartów..mam sygnet kupiony 30 lat temu od cygana..głowa lwa..nawet nie wiem ile wazy ale kosztowny drobiazg z uwagi na obecne ceny złota..![]()