No niestety polityka to bezlitosna pani podobnie jak wojnaBodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:08Tylko chyba nie tędy droga.......... Nienawiść nie nauczy miłości.....Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 20:48
Wiele spraw jakie miały miejsce i wielu ludzi , którzy polegli za ta politykę nigdy nie ujrzą światła dziennego , zobaczymy tylko zwycięzców w roli głównych-bohaterów. Tak masz racje ta strategia zaczęła już swoja realizacje od czasu Wałęsy i okrągłego stołu .Kaczyński wiedział o tym od dawna nie mógł nic zrobić, bo już by nie żył .Próbował sukcesywnie temu zapobiegać małymi krokami od czasu kadencji Lecha i być może dlatego tak dąży do zadość uczynienia .Poniekąd bardzo współczuję tym wszystkim zamieszanym w wielką politykę..... Chwila sławy....? Ale jakim kosztem opłacona....?
Wałęsa.... Kaczyńscy.... wszyscy władcy PRLu.....
Staną bądź stanęli przed sądami następnej władzy.... bądź ponieśli najwyższą karę.....
Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Wariatka:)
- Znak zodiaku:

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej
- Bodzia
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ŻABULĄ...xD
- Znak zodiaku:

Wiesz.... żeby doszło do takiej sytuaci ze społeczeństwo żyje godnie to musiał by nastąpić cud mocniejszy od tego ''na Wisłą''.....Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:24No niestety polityka to bezlitosna pani podobnie jak wojnaBodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:08
Tylko chyba nie tędy droga.......... Nienawiść nie nauczy miłości.....Poniekąd bardzo współczuję tym wszystkim zamieszanym w wielką politykę..... Chwila sławy....? Ale jakim kosztem opłacona....?
Wałęsa.... Kaczyńscy.... wszyscy władcy PRLu.....
Staną bądź stanęli przed sądami następnej władzy.... bądź ponieśli najwyższą karę.....Ale to nie znaczy by społeczeństwo nie żyło godnie i dobrze w swoim własnym kraju , bez względu na polityczne rozgrywki i strategie .
Póki co to elity się bawią w podchody a zwykły Kowalski płaci za ich błędy....... i to płaci bardzo realnie.....

Jestem w kropce......... zgadnij w której?
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

No i to jest błąd , polityk ma być waleczny ale po to by w pierwszej kolejności dbać o dobro swojego kraju a tym samym o jego społeczeństwo .Może na takiego wykreuje się Duda w końcu nie na darmo ma u boku mistrza, a biorąc pod uwagę ,że powinien go przerosnąć z racji błyskotliwości młodego umysłu , otwartości na Świat i światłej wizji obecnych czasów .Powinien swoją kreatywnością dokonać przemian godnych postępu i osiągnięć .Naród czeka na dobrego "Króla ".Bodzia pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:28Wiesz.... żeby doszło do takiej sytuaci ze społeczeństwo żyje godnie to musiał by nastąpić cud mocniejszy od tego ''na Wisłą''.....Mamba pisze: niedziela 06 sie 2017, 21:24
No niestety polityka to bezlitosna pani podobnie jak wojnaAle to nie znaczy by społeczeństwo nie żyło godnie i dobrze w swoim własnym kraju , bez względu na polityczne rozgrywki i strategie .
![]()
Póki co to elity się bawią w podchody a zwykły Kowalski płaci za ich błędy....... i to płaci bardzo realnie.....![]()
- belcik81
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: sobą
- Znak zodiaku:

Ponownie wszyscy skupili się na tym kto jest winny wojny polityczne itd. A co z samą katastrofą czy mogło być tak jak to przedstawia film? Czy argumenty wydają się racjonalne?
kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie 
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

Nasuwa się jedno pytanie, o ile był jakiś wybuch to dlaczego żadna z czarnych skrzynek tego nie zarejestrowała ?.belcik81 pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 07:34 Ponownie wszyscy skupili się na tym kto jest winny wojny polityczne itd. A co z samą katastrofą czy mogło być tak jak to przedstawia film? Czy argumenty wydają się racjonalne?
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- belcik81
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

@antychryst raczej nie o sam wybuch mi chodzi, tak sobie myślę a może ten samolot rozpadł się w powietrzu?
- antychryst
- WREDNIAK

- Reakcje:
- Jestem: dziwak
- Znak zodiaku:

To jest też jak najbardziej możliwe. Przyczyną może być tzw. zmęczenie metalu. Dziwne jest że nie brano tego pod uwagę.belcik81 pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 16:54 @antychryst raczej nie o sam wybuch mi chodzi, tak sobie myślę a może ten samolot rozpadł się w powietrzu?
Miej w dupie zdanie innych, rób to co ty uważasz za słuszne
- belcik81
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

@antychryst właśnie ten film podkomisji o tym mówi rozpad samolotu przed "wybuchem". Nie musiał się rozpaść cały, kabina mogła uderzyć w ziemię w całości.
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Tak , ten film jest racjonalny, jeżeli nie w 100% to w 90% , tym bardziej ,że są w nim wykorzystane już fakty niepodważalne .
Do mnie przemawia w kwestii realności wydarzenia .
Uważam ,że pilot polski nie ponosi żadnej winy za ta katastrofę - wręcz przeciwnie .Po wielu manewrach i nieprawidłowościach prowadzenia lotu jakie odbierał i braku decyzjo o odejściu na drugi krąg , w pewnej chwili wiedział ,że znajduje się w tragicznej sytuacji , dlatego podjął decyzje samodzielnie o odejściu i poderwał maszynę do lotu , która odmawiała posłuszeństwa .
Sprawą oczywista jest również , to ,że wybuch nastąpić musiał - nie pojmuję dlaczego piloci i technicy- eksperci nie powiedzą tego wszem i wobec .Samolot spadający z taka prędkością i uderzający o ziemię po zahaczeniu o drzewo z takiej odległości,nie może wyglądać w takim stanie po uderzeniu o ziemię , nie może rozsypać się na części rozrzucone w takiej odległości .
Samolot , który spada w takich okolicznościach nie może ponieść wszystkich ofiar - nierealne .
Zacznijmy od tego kto zdecydował o przeglądzie technicznym dla Rosji tego samolotu- długo przed tym lotem ?? Ta osoba już zapoczątkowała tą katastrofę .
Do mnie przemawia w kwestii realności wydarzenia .
Uważam ,że pilot polski nie ponosi żadnej winy za ta katastrofę - wręcz przeciwnie .Po wielu manewrach i nieprawidłowościach prowadzenia lotu jakie odbierał i braku decyzjo o odejściu na drugi krąg , w pewnej chwili wiedział ,że znajduje się w tragicznej sytuacji , dlatego podjął decyzje samodzielnie o odejściu i poderwał maszynę do lotu , która odmawiała posłuszeństwa .
Sprawą oczywista jest również , to ,że wybuch nastąpić musiał - nie pojmuję dlaczego piloci i technicy- eksperci nie powiedzą tego wszem i wobec .Samolot spadający z taka prędkością i uderzający o ziemię po zahaczeniu o drzewo z takiej odległości,nie może wyglądać w takim stanie po uderzeniu o ziemię , nie może rozsypać się na części rozrzucone w takiej odległości .
Samolot , który spada w takich okolicznościach nie może ponieść wszystkich ofiar - nierealne .
Zacznijmy od tego kto zdecydował o przeglądzie technicznym dla Rosji tego samolotu- długo przed tym lotem ?? Ta osoba już zapoczątkowała tą katastrofę .
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Jakie występują przeciążenia podczas schodzenia do lądowania ??
Te przeciążenia jeszcze bardziej się kumulują podczas ponownego poderwania ...
Te przeciążenia jeszcze bardziej się kumulują podczas ponownego poderwania ...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..