Nowy serial kryminalny "Ślad"

Awatar użytkownika
Ciekawy
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Tajemniczy...
Znak zodiaku: Skorpion

Nowy serial kryminalny "Ślad"

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Właśnie w telewizji jest najnowsza produkcja serialu kryminalnego "Ślad".
Serial reżysera Tadżyckiego, twórcy jednego z najlepszych seriali kryminalnych w Polsce "Fali zbrodni".
Od pierwszego odcinka serial ten zdobył moją sympatię i dlatego oglądam każdy odcinek.
Jest on pokazywany w każdy wtorek, na Polsacie o godz. 20.05.

W serialu został powołany fikcyjny wydział: Centralny Wydział Śledczy do rozwiązywania najpoważniejszych spraw kryminalnych, zabójstw, porwań.
Zawsze mnie wciągały takie seriale, a ja potrafiłem się zżywać z bohaterami takich seriali, bo wiąże się to z tym, iż bardzo się policją interesuję, nie od dziś zresztą i najbardziej zawsze mnie wciągał wydział kryminalny i wydział zabójstw.
Również Centralne Biuro Śledcze Policji, to jest bardzo poważny wydział do walki, zarówno z przestępczością narkotykową, samochodową, komputerową, gospodarczą, jak i do walki z przestępczością kryminalną, w której są też zabójstwa porachunkowe, miedzy grupami przestępczymi i w grupach przestępczych.

Również bardzo cenię, a może najbardziej "Archiwum X".
Czyli, wydział w każdej komendzie wojewódzkiej do rozwiązywania niewyjaśnionych i zapomnianych spraw kryminalnych sprzed lat.
Tam pracują prawdziwi "fachowcy", którzy po każdym szczególe, dążą do prawdy, aby postawić winnych w sądach i skazać ich na więzienie.

Natomiast, co do serialu, jest on realizowany również we Wrocławiu, podobnie jak i "Fala zbrodni".

A tak poza tym, to dla mnie, każdy oficer policji, w prawdziwej policji, to ktoś, do kogo należy mieć szacunek.
Wiem o tym, że różni ludzie w policji pracują i są też tacy, którzy łamią prawo, ale nie zawsze robią to z włąsnej winy.
Ja do policji mam ogromny szacunek i tak będzie zawsze.
A uważam też, że im policjant ( przede wszystkim cywilny ) ma wyższy stopień policyjny, tym zasługuje na większy szacunek, bo "stopień" w policji coś znaczy.
Czasami smutne i trudne życie... :slonko:

Awatar użytkownika
Eryk
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Baran

Re: Nowy serial kryminalny "Ślad"

Nieprzeczytany post autor: Eryk »

[mention]Ciekawy[/mention]
"Również bardzo cenię, a może najbardziej "Archiwum X"
Ten serial kończy się SUPER ŻOŁNIERZEM, którym nie jest PALACZ.
Co to znaczy?

Awatar użytkownika
Ciekawy
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Mnie bardzo wciągają tego typu seriale, ale polskie, jeżeli chodzi o kryminalne.

Jak realizowali serial "Fala zbrodni" na Polsacie, to w scenariuszu były brutalne sceny, przekleństwa, teksty, wulgaryzmy i po pewnym czasie, widzom przestało się to podobać, poza tym serial był za brutalny, dlatego producenci zakończyli dalszą realizację serialu.

W serialu "Ślad" już jest inny scenariusz i prawie nie ma tam wulgaryzmów, przekleństw i jakoś takich scen brutalnych.
Ogólnie, zawsze lubiłem każdy serial kryminalny w telewizji o policji kryminalnej i z wydziału zabójstw.

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:
Jestem: upierdliwy
Znak zodiaku: Waga

Nieprzeczytany post autor: cogito13 »

Ciekawy pisze: piątek 12 paź 2018, 16:39 Zawsze mnie wciągały takie seriale, a ja potrafiłem się zżywać z bohaterami takich seriali, bo wiąże się to z tym, iż bardzo się policją interesuję, nie od dziś zresztą i najbardziej zawsze mnie wciągał wydział kryminalny i wydział zabójstw.
Jak ja Ciebie czytam, to się zastanawiam czy Ty tak na serio, czy sobie jaja robisz ? Powiedz mi skoro tak Ciebie pociąga praca w Policji to dlaczego nie pójdziesz tam pracować ? Przecież w Policji wciąż są braki kadrowe.

Awatar użytkownika
gugu77
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: kosmita

Nieprzeczytany post autor: gugu77 »

Na BBC HD chodza niezle kryminaly.
Przygody ksiedza Browna, Morderca z White Chappel, Smierc w tropikach,Nowe tricki, czy Sherlock....
Z polskich Glina z Radziwillowiczem i mlodym Stuhrem.
w reku mam roze
i uszy za duze
a seru moniuszko mi gra...

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Rak

Nieprzeczytany post autor: Belial »

Co do serialu ślad to rozczarowałem się srogo. Jak pierwsze trzy odcinki podobały mi się to kontynuacja zrobiła się jak dla mnie beznadziejna. Jakieś zmiany kadrowe, bohaterowie praktycznie znikąd, sprawy coraz głupsze. A szkoda zapowiadało się kapitalnie.
Byłem z Legionem,kryłem się w Neronie, byłem też w Judaszu. Imię me Belial.

Awatar użytkownika
Ciekawy
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Ja tak nie uważam, jak kolega Belial, co do serialu kryminalnego "Ślad".
Sprawy kryminalne są tam ukazywane, jak każde inne, tyle że różnie się trochę od siebie. Nie jest to wprawdzie "Fala zbrodni", tego samego reżysera, nie ma tam przekleństw, takiej brutalności, jak było to w przypadku "Fali zbrodni", ale dla mnie serial też świetny.

Dużo nowoczesności w tym serialu, nowoczesnej techniki kryminalnej.

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Ano właśnie brak jest w śladzie tej autentyczności. Weź np. Pitbulla trzy sezony serialu ( pomijam już filmy pełnometrażowe ) majstersztyk, prawdziwość brutalność,przekleństwa, alkohol, sprzedajni policjanci, konfidenci wśród przestępców bo tak wygląda życie, fala zbrodni w sumie też niezła a ślad po trzecim odcinku zrobił się dla mnie sztuczny.

Awatar użytkownika
Ciekawy
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Belial pisze: środa 07 lis 2018, 17:43 Ano właśnie brak jest w śladzie tej autentyczności. Weź np. Pitbulla trzy sezony serialu ( pomijam już filmy pełnometrażowe ) majstersztyk, prawdziwość brutalność,przekleństwa, alkohol, sprzedajni policjanci, konfidenci wśród przestępców bo tak wygląda życie, fala zbrodni w sumie też niezła a ślad po trzecim odcinku zrobił się dla mnie sztuczny.
Oczywiście ja też uważam, że tamte seriale kryminalne, które już się zakończyły, jak: "Pitbull", "Fala zbrodni" były najlepsze w telewizji, bo ukazywali tam konkrety.
Ogólnie każdy, kryminalny serial jest trochę "nakręcany", koloryzowany na potrzeby seriali.
Również, nie wszystko, co jest ukazywane w pracy policji w takich serialach, jest do końca prawdziwe.

W takich serialach, nie jeden "policjant", oficer policji, to: bohater, kozak, SUPER - GLINA, który działa ponad prawem i nie jest za to karany, a do tego, strzelają do niego wiele razy i on nadal żyje.
To było ukazywane w "Fali zbrodni", w innych serialach kryminalnych.
Tam pokażą wszystko, co widzowie chcą zobaczyć.
W rzeczywistości, jak policjant, czy to mundurowy, czy cywilny złamie prawo, przejdzie "na drugą stronę" do bandziorów ( bo tak się zdarzało i zdarza w przypadku niektórych policjantów, szczególnie OPERACYJNYCH ), to nie tylko, że wyrzuciliby takiego z policji, to jeszcze by poszedł siedzieć za "współpracę" z przestępcami.

Raczej nie zdarza się, żeby, w rzeczywistości jacyś policjanci odstawiali bohaterów, kozaków i "mocnych gliniarzy".
Policjanci też się boją, mimo że mają broń palną, ale prawo jest takie, jakie jest i im nawet nie wolno uderzyć złodzieja, a to już nie czasy komunistyczne, gdzie, milicji wolno było bić każdego pałą.

Teraz są inne czasy i prawo, a przede wszystkim, nie ma już tamtego ustroju.

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

No wiesz są kozacy w policji .Np Sławomir Opala pierwowzór Despera. Poczytaj o nim. Powiesił się ale to był prawdziwy glina jak mówił o sobie prawdziwy pies.
Tu mała próbka a materiałów do obejrzenia i poczytania jest mnóstwo

ODPOWIEDZ

Wróć do „SERIALE KRYMINALNE”