Hitler przeżył wojnę i uciekł do Ameryki Południowej?

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Jestem: Wariatka:)
Znak zodiaku: Koziorożec

Hitler przeżył wojnę i uciekł do Ameryki Południowej?

Nieprzeczytany post autor: Mamba »

Obrazek
Czy Adolf Hitler faktycznie popełnił samobójstwo w 1945 roku w podziemnym schronie w Berlinie? Oficjalna wersja biografii nazistowskiego zbrodniarza od lat jest podważana przez zwolenników teorii głoszącej, że Hitler uciekł po wojnie do Ameryki Południowej. Taką wersję wydarzeń zdaje się potwierdzać raport amerykańskiego CIA, w którym znalazło się nawet zdjęcie nazistowskiego przywódcy zrobione w latach 50.

Raport amerykańskiej agencji wywiadowczej, który jest publikowany w mediach dotyczy rzekomych spotkań byłego oficera SS z Hitlerem w latach 50. Takie informacje przekazał informator CIA, który twierdzi, że führer ukrywał się w Kolumbii pod nazwiskiem Shrittelmayor. Jako potwierdzenie tej tezy w raporcie znalazło się także zdjęcie na którym widać oficera SS Philipa Citroena w towarzystwie Hitlera. Zdjęcia miało być zrobione w 1954 r. w kolumbijskim mieście Tanja. Rok później Hitler miał natomiast wyjechać do Argentyny
Według oficjalnej wersji biografii Hitlera, nazistowski przywódca popełnił samobójstwo w podziemnym bunkrze 30 kwietnia 1945 r. podczas oblężenia Berlina. Jego zwłoki miały być natomiast spalone przez esesmanów
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/hi ... spartanntp
Uważam ,że przeżył wojnę .Zbyt doskonale był do niej przygotowany by popełnić samobójstwo .A gdzie uciekł -być może kiedyś się dowiemy w ostatecznej i wiarygodnej wersji .Może do Arabii Saudyjskiej ??:)

Awatar użytkownika
cogito13
ZNAWCA WULGARYZMÓW
ZNAWCA WULGARYZMÓW
Reakcje:
Jestem: upierdliwy
Znak zodiaku: Waga

Re: Hitler przeżył wojnę i uciekł do Ameryki Południowej?

Nieprzeczytany post autor: cogito13 »

Ciekawe czy w Mauzoleum leży Lenin ? mam wrażenie,że kiedyś historia odkryje swoje karty i będzie wiadomo,że nie:)
Rosjanie podarowali nam Pałac Kultury i Nauki może tam jako kamień węgielny spoczywa Lenin ? :)

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

Nie wiem co z nim uczynili i na co przerobili :)A co Ty mi wyjeżdżasz z Leninem ??:)

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: człowiekiem
Znak zodiaku: Skorpion

Nieprzeczytany post autor: krat1 »

Mamba pisze: poniedziałek 30 paź 2017, 21:15 Czy Adolf Hitler faktycznie popełnił samobójstwo w 1945 roku w podziemnym schronie w Berlinie?
Uważam ,że przeżył wojnę .Zbyt doskonale był do niej przygotowany by popełnić samobójstwo .A gdzie uciekł -być może kiedyś się dowiemy w ostatecznej i wiarygodnej wersji .Może do Arabii Saudyjskiej ??:)
Jak był przygotowany do wojny to po co uciekał? Nie mógł się cieszyć "owocami" swej Kampf w przybranej Ojczyźnie?
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:47
Mamba pisze: poniedziałek 30 paź 2017, 21:15 Czy Adolf Hitler faktycznie popełnił samobójstwo w 1945 roku w podziemnym schronie w Berlinie?
Jak był przygotowany do wojny to po co uciekał? Nie mógł się cieszyć "owocami" swej Kampf w przybranej Ojczyźnie?
Ryzykant w głębi duszy .Przy dobrej strategii zawsze należy przewidzieć porażkę i wyjście awaryjne :)

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

Mamba pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:49
krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:47
Ryzykant w głębi duszy .Przy dobrej strategii zawsze należy przewidzieć porażkę i wyjście awaryjne :)
Ale on był DOSKONALE przygotowany do wojny. Wybudował sobie mnóstwo schronów, otoczył się SS by go naród nie zabił miłością nawet.

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:51
Mamba pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:49
Ale on był DOSKONALE przygotowany do wojny. Wybudował sobie mnóstwo schronów, otoczył się SS by go naród nie zabił miłością nawet.
No właśnie- dlatego również był doskonale przygotowany w przypadku przegranej :)

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

Mamba pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:54
krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:51
No właśnie- dlatego również był doskonale przygotowany w przypadku przegranej :)
Przegranej? Juliusz Cezar gdy przekraczał Rubikon powiedział pamiętne słowa. I gdy umierał to podobno powiedział tylko do swego przyjaciela Et tu Brute contra me. Tak się zachowuje wojownik. Ty uznajesz za DOSKONALE przygotowanego do walki faceta, który jak szczur chowa się w schronach, goniąc dzieci do walki? Zaprawdę powiadam Ci, nie znasz się na facetach.

Awatar użytkownika
Mamba
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 19:02
Mamba pisze: wtorek 31 paź 2017, 18:54
Przegranej? Juliusz Cezar gdy przekraczał Rubikon powiedział pamiętne słowa. I gdy umierał to podobno powiedział tylko do swego przyjaciela Et tu Brute contra me. Tak się zachowuje wojownik. Ty uznajesz za DOSKONALE przygotowanego do walki faceta, który jak szczur chowa się w schronach, goniąc dzieci do walki? Zaprawdę powiadam Ci, nie znasz się na facetach.
Nie no ! to nie tak ....
Mój miły nie poruszam tu kwestie jego męskości , bo nie był nią obdarzony praktycznie wcale .Całą swoja wewnętrzną siłę i możliwości skierował ku swoim ideologiom , które postanowił zrealizować , i doszedł daleko .Nie uznaje go za wojownika tylko za stratega który z mocą szaleńca postanowił zdobyć świat .Miał świadomość ,że jeżeli się to jemu nie uda , to czeka go śmierć .
Jedyne co chcę podkreślić, to to ,że nie wierzę, by nie przygotował się do ucieczki i popełnił samobójstwo .Jak z tym żył potem ??Myślę ,że dobrze pełen satysfakcji .
Jeszcze długo miał wpływy i śledził dzieje tego Świata - tylko już pod osłoną nocy, i innej tożsamości :)

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

Mamba pisze: wtorek 31 paź 2017, 19:12
krat1 pisze: wtorek 31 paź 2017, 19:02
Nie no ! to nie tak ....
Mój miły nie poruszam tu kwestie jego męskości , bo nie był nią obdarzony praktycznie wcale .Całą swoja wewnętrzną siłę i możliwości skierował ku swoim ideologiom , które postanowił zrealizować , i doszedł daleko .Nie uznaje go za wojownika tylko za stratega który z mocą szaleńca postanowił zdobyć świat .Miał świadomość ,że jeżeli się to jemu nie uda , to czeka go śmierć .
Jedyne co chcę podkreślić, to to ,że nie wierzę, by nie przygotował się do ucieczki i popełnił samobójstwo .Jak z tym żył potem ??Myślę ,że dobrze pełen satysfakcji .
Jeszcze długo miał wpływy i śledził dzieje tego Świata - tylko już pod osłoną nocy, i innej tożsamości :)
Masz trochę wypaczone widzenie świata i za dojście daleko uznajesz liczbę trupów jakie się zostawia na drodze za sobą. Hitlera niosła odwieczna ludzka żądza posiadania PANA. Czy będzie miał taką czy inna grzywkę, czy bez włosów, czy napędzany będzie takimi czy innymi prochami, czy wskaże takich czy innych wrogów? To nie będzie miało znaczenia. Grunt że zwolni od myślenia i podejmowania decyzji za które trzeba by odpowiadać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”