A przeciążenia przy podchodzeniu do lądowania skrzydło samolotu dostaje wibracji, wychylenia od poziomu dochodzą do 50 cm w górę i w dół, reszta kadłuba też wibruje, w tamtym wypadku przeciążenia się skumulowały, tak że mogło dojść do rozszczelnienia...
Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Re: Nowe fakty w sprawie katastrofy smoleńskiej
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: Wariatka:)
- Znak zodiaku:

Mogło, ale to również by nie zmieniało faktu ,że od samego początku naprowadzanie było niewłaściwe a poza tym samolot poprzedni już miał problem z lądowaniem i lotniska nie zamknięto, mało tego nie dano rozkazu odejścia na drugi krąg , bo nagle olśniło ich ,że samolot ma zła wysokość i spada .Nie chciało im się nawet do końca improwizować i odpuścili już sobie informacje przejścia na drugi krąg .Nie w takich warunkach atmosferycznych lądują samoloty , to żadna przeszkoda -żadna .Dlaczego silniki odmawiają posłuszeństwa i dlaczego samolot przestaje się wznosić ?? On się wzniósł i zaczął spadać bo silniki przestały pracować ??Yeti pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 21:46A przeciążenia przy podchodzeniu do lądowania skrzydło samolotu dostaje wibracji, wychylenia od poziomu dochodzą do 50 cm w górę i w dół, reszta kadłuba też wibruje, w tamtym wypadku przeciążenia się skumulowały, tak że mogło dojść do rozszczelnienia...Mamba pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 21:37
Nie ma takiej opcji technicznej by bez dostania się powietrza z zewnątrz mogła nastąpić eksplozja cyrkulacji powietrza /
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

To mógłbyć skutek rozszczelnienia kadłuba, w wyniku którego nie było już komu pilotować samolotu, ponieważ podciśnienie zabiło wszystkich ...Mamba pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:03Mogło, ale to również by nie zmieniało faktu ,że od samego początku naprowadzanie było niewłaściwe a poza tym samolot poprzedni już miał problem z lądowaniem i lotniska nie zamknięto, mało tego nie dano rozkazu odejścia na drugi krąg , bo nagle olśniło ich ,że samolot ma zła wysokość i spada .Nie chciało im się nawet do końca improwizować i odpuścili już sobie informacje przejścia na drugi krąg .Nie w takich warunkach atmosferycznych lądują samoloty , to żadna przeszkoda -żadna .Dlaczego silniki odmawiają posłuszeństwa i dlaczego samolot przestaje się wznosić ?? On się wzniósł i zaczął spadać bo silniki przestały pracować ??Yeti pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 21:46
A przeciążenia przy podchodzeniu do lądowania skrzydło samolotu dostaje wibracji, wychylenia od poziomu dochodzą do 50 cm w górę i w dół, reszta kadłuba też wibruje, w tamtym wypadku przeciążenia się skumulowały, tak że mogło dojść do rozszczelnienia...
Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem..
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Silnik zaczął już odmawiać posłuszeństwa przy próbie wzbicia się w powietrze w odejściu na drugi krąg .Pracował na największych obrotach by się wzbić bo był za nisko i spadał po czym wzbił się i zamilkł i spadł .Na pewno wiesz jak latają samoloty wojskowe ??z jaką siła są zdolne do wzbijania się w powietrze i opadania ??Yeti pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:11To mógłbyć skutek rozszczelnienia kadłuba, w wyniku którego nie było już komu pilotować samolotu, ponieważ podciśnienie zabiło wszystkich ...Mamba pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:03
Mogło, ale to również by nie zmieniało faktu ,że od samego początku naprowadzanie było niewłaściwe a poza tym samolot poprzedni już miał problem z lądowaniem i lotniska nie zamknięto, mało tego nie dano rozkazu odejścia na drugi krąg , bo nagle olśniło ich ,że samolot ma zła wysokość i spada .Nie chciało im się nawet do końca improwizować i odpuścili już sobie informacje przejścia na drugi krąg .Nie w takich warunkach atmosferycznych lądują samoloty , to żadna przeszkoda -żadna .Dlaczego silniki odmawiają posłuszeństwa i dlaczego samolot przestaje się wznosić ?? On się wzniósł i zaczął spadać bo silniki przestały pracować ??
- Yeti
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Tak ale mają jednak pewne bariery nieprzekraczalne, przy takich gwałtownych zmianach w pilotowaniu najczęściej dochodzi do różnego rodzaju katastrof lotniczych, wystarczy jedno drgnięcie ręki, a skutki są nieodwracalne...Mamba pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:23Silnik zaczął już odmawiać posłuszeństwa przy próbie wzbicia się w powietrze w odejściu na drugi krąg .Pracował na największych obrotach by się wzbić bo był za nisko i spadał po czym wzbił się i zamilkł i spadł .Na pewno wiesz jak latają samoloty wojskowe ??z jaką siła są zdolne do wzbijania się w powietrze i opadania ??Yeti pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:11
To mógłbyć skutek rozszczelnienia kadłuba, w wyniku którego nie było już komu pilotować samolotu, ponieważ podciśnienie zabiło wszystkich ...
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

Proszę Ciebie ja :)Lepiej zgol wąsyYeti pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:32Tak ale mają jednak pewne bariery nieprzekraczalne, przy takich gwałtownych zmianach w pilotowaniu najczęściej dochodzi do różnego rodzaju katastrof lotniczych, wystarczy jedno drgnięcie ręki, a skutki są nieodwracalne...Mamba pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 22:23
Silnik zaczął już odmawiać posłuszeństwa przy próbie wzbicia się w powietrze w odejściu na drugi krąg .Pracował na największych obrotach by się wzbić bo był za nisko i spadał po czym wzbił się i zamilkł i spadł .Na pewno wiesz jak latają samoloty wojskowe ??z jaką siła są zdolne do wzbijania się w powietrze i opadania ??
- Bodzia
- STAŁY BYWALEC

- Reakcje:
- Jestem: ŻABULĄ...xD
- Znak zodiaku:

No to akurat Q całkiem realne.....belcik81 pisze: poniedziałek 07 sie 2017, 16:54 @antychryst raczej nie o sam wybuch mi chodzi, tak sobie myślę a może ten samolot rozpadł się w powietrzu?
A tak poważnie.... Elity nie dość że nie dbają o naród, to nawet nie dbają o samych siebie ( poza prywatnymi kontami naturalnie).....
Jak może takim złomem latać głowa państwa!!!!!!
Spójrzmy choćby na amerykanów......

Jestem w kropce......... zgadnij w której?
- belcik81
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Jestem: sobą
- Znak zodiaku:

Tym razem zdjęcie czy to prawdopodobne? Uważam iż jeśli zdjęcie jest prawdziwe to któraś ze służb skompromitowała się pozwalając by zostało opublikowane. Daje to podstawy sądzić iż jest nieprawdziwe, lub służby się skompromitowały.
https://wrealu24.pl/6418-pracownik-bor- ... o-raportow

https://wrealu24.pl/6418-pracownik-bor- ... o-raportow

kursywa u mnie oznacza żart, ironię nie brać na poważnie 
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

A świadek , który słyszał strzały już nie żyje -podobno był psychicznie chory. Zawsze popełnia się jakiś błąd, ale żeby popełnić tak dziecinnie prosty , raczej nieprawdziwe .A Pani kopacz jaka oburzona identyfikacją zwłok - niemożliwe wręcz , co za wrażliwość .
- Mamba
- KOMENTATOR

- Reakcje:
- Znak zodiaku:

A ten artykuł na ile przemawia swoją wiarygodnością ??
Destrukcja lewego skrzydła Tu-154 M zaczęła się przed brzozą – podała w środę podkomisja ds. ponownego zbadania katastrofy smoleńskiej, relacjonując swoje lipcowe posiedzenie. Według podkomisji "liczne zniszczenia lewego skrzydła samolotu noszą ślady wybuchu".
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... spartanntp
Destrukcja lewego skrzydła Tu-154 M zaczęła się przed brzozą – podała w środę podkomisja ds. ponownego zbadania katastrofy smoleńskiej, relacjonując swoje lipcowe posiedzenie. Według podkomisji "liczne zniszczenia lewego skrzydła samolotu noszą ślady wybuchu".
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... spartanntp