W imię Boga, tylko jakiego?

Różne wątki historyczne
Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:
Jestem: człowiekiem
Znak zodiaku: Skorpion

Re: W imię Boga, tylko jakiego?

Nieprzeczytany post autor: krat1 »

duch pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:08 W syfie i błocie. Ja tam sobie cenię tę cywilizację Zachodu, ten kraj i tak dalej. A Ty jesteś hipokrytą, bo korzystasz z Internetu, jednego z wynalazków tej cywilizacji.
Jako że to temat o religii, mogę polecić jako lekturę Biblię, w której znajdziesz opisy jak to twoi (?) protoplaści wydali wojnę wszystkim, którzy nie chcieli zgodzić się na, jak to się teraz mówi: heteronormatywną miłość. Palili, zabijali i przestrzegali że każdy kto nie dołączy, zostanie "zwymiotowany z powierzchni ziemi".
O historii świata poza Europą też nie masz pojęcia, jak widać. :-)
Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.
+ Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:
Znak zodiaku: Rak

Nieprzeczytany post autor: Belial »

Miłość wynikiem intelektu i niejako produktem cywilizacji zachodu, no ubawiłem się jak nie pamiętam kiedy. No cóż ale to tylko duch, [mention]krat1[/mention] wybacz mu.
Byłem z Legionem,kryłem się w Neronie, byłem też w Judaszu. Imię me Belial.

Awatar użytkownika
duch
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:
Jestem: królem złotym

Nieprzeczytany post autor: duch »

krat1 pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:17 O historii świata poza Europą też nie masz pojęcia, jak widać. :-)
A jakikolwiek argument poza napaścią osobistą, to nieuku masz? Jak nie, to milcz. Taka jest norma tej cywilizacji.

Awatar użytkownika
duch
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

Belial pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:17 Miłość wynikiem intelektu i niejako produktem cywilizacji zachodu, no ubawiłem się jak nie pamiętam kiedy. No cóż ale to tylko duch, @krat1 wybacz mu.
Do ciebie to samo po stokroć, a też że tak powiem, twoja tzw. orientacja seksualna jest właśnie tym problemem. I nie interesuje mnie że się z Lucjankiem pokłóciłeś i już sobie nie... fuj.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 19:30 przez duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

duch pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:30
Belial pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:17 Miłość wynikiem intelektu i niejako produktem cywilizacji zachodu, no ubawiłem się jak nie pamiętam kiedy. No cóż ale to tylko duch, @krat1 wybacz mu.
Do ciebie to samo po stokroć, a też że tak powiem, twoja tzw. orientacja seksualna jest właśnie tym problemem. I nie interesuje mnie że się z Lucjankiem pokłóciłeś i już sobie nie... fuj.
Co ty za bzdety piszesz aż żal czytać no cóż jak widać ćpanie poczyniło większe szkody w twoim ptasim móżdżku niż sam chyba myślałeś dlatego prawie dla nikogo nie jesteś partnerem do jakiś poważnych rozmów. Wypisujesz tylko bzdety i piszesz aby pisać. Idź na jakiś odwyk może bo z tygodnia na tydzień coraz gorzej z tobą
Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 19:34 przez Belial, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
duch
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

Powiedział mi patus z kryminału zaćpany, co na koszt społeczeństwa całe życie przeżył i jeszcze homoś w dodatku. No co, coś jest nieprawdą w tym co mówię? Myślisz że nie czytałem twoich wyznań na pedalskim forum u Lucusia? Czytałem. Albo tych wyznań o latach w kryminale, raz po razie?

Proszę daj mi spokój, idź do swoich. Naprawdę nie mam ochoty ciebie obrażać, to jest żenujące.

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

duch pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:26
krat1 pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:17 O historii świata poza Europą też nie masz pojęcia, jak widać. :-)
A jakikolwiek argument poza napaścią osobistą, to nieuku masz? Jak nie, to milcz. Taka jest norma tej cywilizacji.
A jaki argument Ty dajesz? Internet? Powstał jako technologia wojenna. Słyszałeś? A argument gdzie jest o miłości przed tak uwielbianą przez Ciebie cywilizacją Zachodu? Choćby Mahabharata. Znane są Ci dzieje Państwa Środka? Leży zdaje się na zachód od nas, bo Ziemia okrągła jest. No i wracając do kompów. Oparte są na matmie, a wynalazek takiego zera to hinduski jest, a do Europy przynieśli go Arabowie. Człowiek... sorry DUCH który plącze coś rozumowego z uczuciami... no przednie to jest.

Awatar użytkownika
Belial
KOMENTATOR
KOMENTATOR
Reakcje:

duch pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:39 Powiedział mi patus z kryminału zaćpany, co na koszt społeczeństwa całe życie przeżył i jeszcze homoś w dodatku. No co, coś jest nieprawdą w tym co mówię? Myślisz że nie czytałem twoich wyznań na pedalskim forum u Lucusia? Czytałem. Albo tych wyznań o latach w kryminale, raz po razie?

Proszę daj mi spokój, idź do swoich. Naprawdę nie mam ochoty ciebie obrażać, to jest żenujące.
Słuchaj debilu, pokaż mi te wywody że ja niby pedał jestem , ty jesteś psychicznie chory idź się lecz a na rzecz tego kraju przepracowałem więcej niż ty zaćpany prostaku. Ja zaćpany patus hahaha jak ja w życiu nawet trawki nie paliłem frajerze głupi. Rzeczywiście lata kryminału na 47 życia 6,5 to to faktycznie. Jesteś żałosny. I pokaż mi moje wywody zrób screeny gdzie są moje wywody ,które pozwalają sądzić że jestem pedałem.
Zafajdany ćpun z kanału.
Przyjedź na Pragę to ci pokaże jaki ze mnie pedał, mieszkasz niedaleko.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 19:50 przez Belial, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
duch
UŻYTKOWNIK
UŻYTKOWNIK
Reakcje:

To rżyj dalej jak osioł, tylko jakbyś mógł w innym kierunku.

//edit to do krat1
Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 19:45 przez duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krat1
STAŁY BYWALEC
STAŁY BYWALEC
Reakcje:

duch pisze: wtorek 23 paź 2018, 19:44 To rżyj dalej jak osioł, tylko jakbyś mógł w innym kierunku.
//edit to do krat1
Wiem. I dlatego się śmieję. Argumenty jak widać dotarły. Pora na wyzwiska. :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA”